Radost davanja na Svetski dan dobrovoljnog davanja krvi

PANČEVO, 14. jun 2018. (TV Pančevo) – RTV Pančevo je zajedno sa Službom za transfuziju krvi, Crvenim krstom i Kulturnim centrom organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi „Radost davanja“. Više desetina Pančevaca odazvalo se pozivu i dalo krv kako bi pomogli našim sugrađanima koji se leče u Pančevu ali i u Beogradu.

Dobrovoljni davalac krvi može biti zdrava osoba od 18 do 65 godina. Pančevci sa kojima smo danas razgovarali krv su dali više od 40 puta, a motiv je uvek da se pomogne drugome.

Akcija radost davanja organizje se svake godine dva puta, a danas je organizovana na Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi.

Uvek je prilika da se zahvalimo dobrovoljnih davaocima krvi i ukažemo na to koliko je važno pomoći drugima, istakla je organizator akcije, novinar Radmila Vukelić.

Crveni krst zajedno sa Službom za transfuziju radi na promociji dobrovoljnog davalaštva, u gradu ali i naseljenim mestima.

Zalihe svih krvnih grupa bolje su ovih dana zahvaljujući i ovoj akciji ali i ljudima koji su dolazili u Službu i dali krv. Današnju akciju pomogli su Pekare Bistro, Mala i Diskont TSV.