"Zlatna dirka" drugi put u Ivanovu

PANČEVO, 25. jun 2018. (TV Pančevo) – U Ivanovu se 25. i 26. juna održava međunarodni festival harmonike "Zlatna dirka", na kome učesnici iz zemlje i inostanstvo se takmiče u tome ko najbolje svira harmoniku. Ovaj festival osvoji je srce publike, tako se se smatra prolufinalem takmičenja u sviranju harmonike u Srbiji. Festival podržavaju Vlada AP Vojvodine i Grad Pančevo.

Ivanovo je krajem juna centar muzike, jer se u njemu održavava međunardni festival harmonike, Zlatna diraka. Na festivalu se okupio veliki broj učesnika kako bi pokazao svoje umeće u sviranju najpopularnijeg instrumenta u našoj zemlji. Vlada Autonomne pokrajne Vojvodine prepoznala je festival kao značajnu manifestaciju jer neguje našu tradicuju, istakla je Dragana Milošević, pokrajanska sekretarka za kulturu.

Festival se održava drugu godinu a već je postao polufinale za prvu harmoniku Srbije koja se održava početkom avgusta u Soko Banji. Grad Pančevo je doprineo tome da festival postane jedan od najznačjnih u našoj zemlji.

Marko Guran, direktor Doma kulture u Ivanovu, organizator Festivala ističe da u organizaciji učestvuje veliki broj istaknutih muzičara i profesoram muzike.

Prve večeri festivala proglašeni su najbolji u kategoriji petlića, mlađih i starijih pionira i mlađih juniora. Dok su druge večeri nastupali juniori i seniori. Najbolji su se plasirali na finale Festivala koje se održava u Soko Banji.