"Srbija Kargo" kupila 8 višesistemskih lokomotiva

PANČEVO, 24. maj 2018. (TV Pančevo) – U Galeriji Železničkog muzeja, potpisan je Ugovor vredan 32 miliona evra, a finansira se iz kredita Evropske banke za razvoj i obnovu. Srbija Cargo je od kompanije Siemens kupila 8 višesistemskih lokomotiva.

Vectron lokomotive dostižu maksimalnu brzinu od 160 kilometara na sat i od sledeće godine će biti deo kompanije "Srbija Cargo". Nabavkom ovih lokomotiva, kompanija je podigla standarde kvaliteta i bezbednosti prevoza robe. Prema rečima potpredsednice Vlade prof. dr Zorane Mihajlović zahvaljujući ovoj kupovini naša zemlja će postati lider u regionu po savremenosti voznog parka.

VD direktora "Srbija Cargo" Dušan Garibović, istakao je da se sve dešava sa razlogom, pa i ovo potpisivanje. Prema njegovim rečima, prateći politiku Vlade Srbije, Železnica se vraća na mapu Evrope.

Generalni direktor "Simensa" u Srbiji izrazio je zadovoljstvo što će Srbija moći da prevozi robu prugama počevši od Soluna kroz Evropu bez problema.

&t=2s

300 kilometara pruge je rehabilitovano, trenutno je oko 100 u tom procesu, a uskoro će početi još 300 da se obnavlja. Prema rečima Mihajlovićeve, investicije u Železnice Srbije je oko pet milijardi evra.