"Harvester" za Vojvodinašume "Banat Pančevo"

PANČEVO, 16. jul 2018. (TV Pančevo) – Javno preduzeće “Vojvodinašume” izdvojilo je pola miliona evra za kupovinu najsavremenije mašine, koja seče, obara i kroji stabla. Mašina je stigla u Šumsko gazdinstvo "Banat Pančevo" Vojvodinašume. Zahvaljujući mašini biće olakšan rad zaposlenima, ali će se značajno unaprediti i proizvodnja.

Jedna od najmodernih mašina koja seče, obara i kroji stabla Harvester, marke džondir stigla je u šumsko gazdinstvo "Banat" Pančevo Vojvodinašume. Na godišnjem nivou ova mašina seče i do 5o hiljada stabala i zamenjuje 15 radnika.

Vrlo značajna investicija za nas, vredna 500 hiljada evra koje smo platili iz sopstvenih sredstava. Mi planiramo da kroz naše finanasije ispratimo velike investicije. Ovo je mašina iz 21, 22 veka uz svu modernu tehnologiju kada je šumarstvo u pitanju. Jedan značajan dan za "Banat", Pančevo. U Vojvodina šumama postoje tri ovakve mašine i nalazi se u Sremskom gazdinstvu.U velikoj meri daće doprinos da u roku izvršimo sve zadatke koje na godišnjem nivou sebi zadamo. Što se tiče seče to je jedna bezbedna mašina koja može da radi i u toku dana i noći. Potpuno je kompjuterizovana i vrlo značajna segment poslovanja i rada jednog ovakvog preduzeća – rekla je Marta Takač direktorka Vojvodinašume

Ova savremena mašina trenutno je i najveća koja se nalazi na teritoriji šumskog gazdinstva "Banat" Pančevo preduzeće Vojvodinašume .

Javno preduzeće Vojvodina šume ulaže u mehanizaciju i popularizaciju svog poslovanja modernizacijom svoje mehanizacije. Rukovaoci ovom mašinom su prošli nekoliko obuka i brzo će se naći na terenu - Željko Sušeč direktor šumskog gazdinstva Banat Pančevo.

Bez obzira na vremenske uslove zahvaljući novoj mašini, dnevno će moći da bude posečeno i obrađeno od 200 do 300 kubnih metara drva.