"Drugi oktobar" - novo rukovodstvo, novac u gradskoj kasi

PANČEVO, 11. januar 2018. (TV Pančevo) – JKP „Drugi oktobar“ iz Vršca je u poslednjih godinu, od postavljanja Nebojše Perića za direktora, značajno poboljšalo svoj rad i odgovornim radom prvi put uplatilo finansijska sredstva u budžet Grada, u iznosu od 145 miliona dinara.

JKP „Drugi oktobar“ iz Vršca pored svih komunalnih delatnosti u gradu i onih od opšteg interesa obavlja i niz komercijalnih delatnosti. Prema rečima Nebojše Perića, direktora, preduzeće poslednjih 25 godina nije dobro funkcionisalo, da bi tek u proteklih godinu dana stanje krenulo znatno da se poboljšava.

Čak ni kada je „Drugi oktobar“ pravno postalo JKP tadašnje rukovodstvo nije poštovalo sve zakonske propise i procedure, pa tako nije sprovedena nijedna javna nabavka, niti je poslovanje bilo usklađeno sa neophodnim normama.

Usklađivanjem pravnih normi i realizacijom javnih nabavki JKP „Drugi oktobar“ prvi put uplatilo sredstva u budžet Grada Vršca i to u iznosu od 145 miliona dinara. U samom poslovanju preduzeća postignute su još neke značajne uštede.

Glavni ciljevi JKP „Drugi oktobar“, prema rečima direktora Nebojše Perića, u 2018. godini biće nastavak odgovornog rada, poboljšanje kvaliteta usluga komunalnih delatnosti i modernizacija mehanizacije nophodne za rad.