Pukla vodovodna cev zbog minusa

PANČEVO, 8. januar 2017. (TV Pančevo) – Noćas oko 3 sata, usled niskih temperatura, pukla je vodovodna cev u Ulici Dimitrija Tucovića. Ekipe Vodovoda su odmah zatvorile vodu u tom delu ulice, a ekipa radnika koja je na terenu, trebalo bi u toku dana da otkloni havariju.

Zaleđena ulica Dimitrija Tucovića u kojoj se izlila voda usled pucanja vodovodne cevi kod restorana Citadela je slika koja je jutros sačekala stanovnike ovog dela Pančeva. Prema rečima Dušana Kračunova iz Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, cev je pukla zbog niskih temperatura i radnici su na teren poslati oko pola 9.

- Uzrok pucanja cevi je najverovatnije niska temperatur, došlo je do pomeranja tla, zbog temperaturnih razlika između spoljnie temmperature i dela gde je cev postavljena. Bez vode je ostala Ulica Dimitrija Tucovića, od Moše Pijade do Uroša Predića i ulice koje gravitiraju prema Dimitrija Tucovića, Hajduk Veljkova, Matije Gubca, Marka Kulića - rekao je Dušan Kračunov iz Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija”.

Iz Vodovoda nisu mogli da preciziraju kada će radnici otkloniti havariju, a stanovnici Ulice Dimitrija Tucovića ponovo dobiti vodu.

- Ne možemo da preciziramo, jer je mnogo hladno i veći deo mehanizacije je jutos bio zaleđen i pumpe. Morali smo sve to da pripremimo da bi počeli sa kopanjem.

Voda je izbijala kod Citadele i deset metara niže prema Ulici Moše Pijade. Kako navodi Kračunov, radnici iz „Vodovoda” će proveriti i da nije slučajno, došlo do havarije i na nekom drugom mestu.