Predstavljanje "Đurine" škole budućim prvacima

PANČEVO, 18. mart 2018. (TV Pančevo) – Stručni kadar, moderna nastavna sredstva, bezbednost, video nadzor, fiskulturna sala, produženi boravak i bogat program vannastavnih aktivnosti – deo je bogatog sadržaja pančevačke Osnovne škole „Đura Jakšić“ koja je danas predstavljena roditeljima budućih prvaka.

Predstavnici kolektiva Osnovne škole „Đura Jakšić“ organizovali su u vrtiću „Bambi“ konsultacije sa roditeljima predškolaca. Pored sticanja obrazovanja, učenici OŠ „Đura Jakšić imaju organizovane različite vannastavne aktivnosti kako bi se što bolje pripremili za budućnost i svet odrastanja.

Prezentacija škole „Đura Jakšić“ organizuje se tradicionalno već 15 godina.

Učiteljica budućih prvaka u OŠ „Đura Jakšić“, Violeta Vasić, ima 32 iskustva u nastavi . Prema njenim rečima, deca su kroz predškolski program već spremna za školu, a da bi se uspešno prilagodila novom okruženju, neophodno je međusobno poverenje .

Jasna Kapor, pedagog u OŠ „Đura Jakšić“,rekla je da je kolektiv posvećeno i profesionalno preduzeo sve mere kako bi uobičajen roditeljski stres pred polazak dece u prvi razred, bio minimalan. Prema njenim rečima, roditelji otvoreno treba da razgovaraju sa decom ,da odgovaraju na sva njihova pitanja i da se, zbog značaja za razvoj dečijeg samopuzdanja, zajedno raduju.

 

&feature=youtu.be

OŠ „Đura Jakšić“ postoji već 104 godine, a trenutno je pohađa više od 300 učenika.