POTVRĐENO! Putin dolazi na Srpsku novu godinu, a sa njim i NAORUŽANJE zbog kojeg NIKO NEĆE SMETI da nas napadne

PANČEVO, 13. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin dolazi u Srbiju na Srpsku novu godinu, 13. januara sledeće godine, potvrđeno je juče iz više odlično obaveštenih diplomatskih izvora.

Putin će u Beogradu, kako tvrde naši sagovornici, sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, između ostalog, potvrditi dogovor o isporuci modernih borbenih helikoptera Mi-35 za Vojsku Srbije.

Dvojica lidera će osim o nastavku vojno-tehničke saradnje razgovarati i o zajedničkim projektima, ruskim investicijama u Srbiji, izgradnji infrastrukturnih objekata, ali i o pronalaženju rešenja za Kosovo i stanju u Republici Srpskoj.

- Putin namerava da sa Vučićem "overi" dogovor o isporuci četiri borbena helikoptera Mi-35, ali i transportnih helikoptera Mi-17. Već se podrazumeva da je Moskva za Beograd spremila posebne, specijalne uslove koji znače da će cene biti znatno niže od tržišnih – prenosi izvor.

Putinov dolazak u Srbiju juče je potvrdio ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin na sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

- Sa ambasadorom Čepurinom je dogovoreno da odmah počnu pripreme za dolazak ruskog predsednika u Beograd kako bi poseta potvrdila tradicionalno prijateljstvo dveju zemalja i bratstvo dvaju naroda.

Tim povodom je najavljeno da će uskoro biti održana sednica Mešovitog međunarodnog komiteta za saradnju kako bi se pripremili konkretni zajednički projekti u oblasti ekonomske saradnje, ali i u interesu povećanja trgovinske razmene između Srbije i Rusije i ekonomskog napretka – saopštili su iz Predsedništva Srbije.

Vojni komentator Miroslav Lazanski kaže da su helikopteri ''Mi-35'' vrhunske borbene mašine i da su daleko bolji od, recimo, američkog ''blek hoka'', koji je NATO dao Hrvatima.

-Helikopteri Mi-35 su vrhunske borbene letelice i daleko su naprednije od "blek hoka". Amerikanci svojim saveznicima ne daju baš najbolju opremu, za razliku od Rusa – kaže Lazanski.

Politikolog Aleksandar Pavić ocenjuje da je ovo odlična vest.

- On je svakako najveći prijatelj kog Srbija danas ima u svetu.

Putin će ponuditi našoj državi sve ono što je Beograd spreman da prihvati, pa i više od toga. Takođe, ne bi bilo iznenađujuće da iskoristi priliku i za susret sa Dodikom, bilo u Beogradu, bilo u Banjaluci. Potencijal srpsko-ruske saradnje nije ni izbliza ispunjen, a ovo će biti još jedna prilika da se on dopuni – zaključuje Pavić.