Porez za treći kvartal

PANČEVO, 11. avgust 2017. (TV Pančevo) – Treća rata poreza na imovinu fizičkih lica za ovu godinu, dospeva na naplatu u ponedeljak, 14. avgusta. Uplatnice sa iznosom duga su odštampane i dostavljene obveznicima na kućne adrese, saopšteno je iz Sekretarijata za poresku administraciju grada Pančeva.

Svi poreski dužnici koji imaju rešenja o reprogramu takođe moraju do ponedeljka da plate treću ratu poreza na imovinu. Ukoliko ne plate obavezu, ispašće iz reprograma, a kamata će im se vratiti na neplaćene obaveze u skladu sa zakonom, objašnjava Milica Marjanović, sekretarka Sekretarijata za poresku administraciju grada Pančeva.

Obaveze su iste za sve poreske obveznike. Iz Sekretarijata za poresku administraciju apeluju na građane da izmire svoje obaveze na vreme, kako bi izbegli obračunavanje i plaćanje kamate, kao i pokretanje prekršajnog postupka.

Ne izmiruju svi obveznici svoje obaveze na vreme. U skladu s tim, Sekretarijat je povlačio i određene mere.

Kamata se oprašta svim poreskim obveznicima koji koriste, ali i poštuju reprogram, bez obzira na to da li je dug veći ili manji od dva miliona, tako da je njima u interesu, kao i svim ostalim obveznicima, da plaćaju svoje obaveze na vreme, zaključuje Milica Marjanović.