Počeo 10. Ex Yu rock festival

PANČEVO, 12. avgust 2018. (TV Pančevo) – Ove godine se pored desetogodišnjice postojanja ex yu rock festa obeležava pedesetogodišnjica rokenrola u Starčevu. Festival se održava u okviru starčevačkih "Dana druženja" , a manifestacija je podržana od strane Grada Pančeva.

Prve večeri u subotu 11. avgusta svirao je jedan od pionira domaćeg roka, basista Vlada Janković Džet sa svojim bendom. Na obeležavanju jubileja prisutni su mogli da čuju izvođače svih generacija.

Banatsko mesto Starčevo ima dugu i bogatu rokenrol tradiciju, dokumentovanu knjigom "Rokeri iz neolita" Darka Ješića koji je takođe bio jedan od učesnika na obeležavanju jubileja.

Bend „Kreativni nered" je punk-rock sastav koji je nastao 2006. godine u Starčevu i do sada je imao veliki broj nastupa širom Srbije. Član benda Goran Milošević je takođe i jedan od organizatora Ex yu rock festa.

Ex yu rock fest se održava u okviru manifestacije "Dani druženja ". Drugog dana Ex YU Rok Festa, tačnije 12. avgusta, nastupaju "Rezervni plan", "Vesele 80-tei kao glavni događaj koncert grupe "KERBER".