Pančevo ugostilo karnevaliste iz 6 država

PANČEVO, 17. jun 2017. (TV Pančevo) – Više od 35 karnevalskih grupa prodefilovalo je Ulicom vojvode Radomira Putnika, u povorci 15. Internacionalnog pančevačkog karnevala. Kao i do sada, u Pančevo su stigle karnevalske grupe iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Italije i Slovenije, i zajedno sa pančevačkim karnevalistima uživali su u programu koji je ove godine priređen. Kao i mnogo godina do sada, i 15. Internacionalni karneval završen je vatrometom za kraj karnevalske povorke.

Tačno u 20 sati, kako i svake godine, sa raskrsnice ulica Miloša Trebinjca i Vojvode Radomira Putnika, sinoć je krenula velika međunarodna karnevalska povorka. Na njenom čelu, pored gradonačelnika, Saše Pavlova i Zorane Vladu, organizatorke Karnevala i predsednice Udruženja „Prijatelji Pančeva“, i članovi Federacije evropskih karnevalskih gradova.... A onda redom, od najmlađih do „Veselih oldtajmera“ nizalo se 35 karnevalskih grupa. Mnogi su došli prvi put u Pančevo, a ima i onih koji jedva čekaju treću nedelju juna da ponovo posete naš grad. Kažu da Pančevački karneval vole jer je u karnevalskoj povorci mnogo mladih i dece, i to je ono što karneval u Pančevu razlikuje od nekih drugih...

Pančevci, a i svi koji su zbog karnevala došli u Pančevo, kao i svake godine do sada – uživali su.

Gradonačelnik Saša Pavlov rekao je da je Karneval najposećenija manifestacija u Pančevu, ali i najomiljenija među našim sugrađanima, ali i gostima koji posete naš grad, a brojke kažu da ta cifra za dva karnevalska dana premaši i sto hiljada.

Pančevačkim karnevalom, kao i uvek do sada, zadovoljan je i potpredsednik Evropske federacije karnevalskih gradova, Josip Silov. U izjavi za naš program Silov kaže da je srećan što je Pančevački karneval ovoliko napredovao, i što je uspeo da stigne do toga da tokom karnevalskih dana, celo Pančevo bude na ulicama grada.

Pančevački karneval se i po kiši poznavao. Ove godine, za razliku od nekoliko prethodnih, kiše nije bilo, pa je to bio i razlog za više zadovoljstva. Zorana Vladu, organizator Karnevala kaže da je srećna što Karneval u Pančevu ima kontinuitet i kvalitet, i da će se truditi i ubuduće da zadrži internacionalni karakter.

https://www.youtube.com/watch?v=tM1aZAkIx4s

Karnevalska povorka završena je oko 23 sata, tradicionalno – vatrometom...