Otvoren pogon kompanije "Kromberg i Šubert", Vučić obećao Kruševljanima nove fabrike

PANČEVO, 14. jun 2018. (TV Pančevo) – Nemačka kompanija "Kromberg i Šubert" danas je u Kruševcu svečano otvorila novi proizvodni pogon koji se prostire na 23.000 kvadratnih metara. Dovodićemo nove fabrike – hoćemo da zaposlimo Kruševac, da vratimo nadu u budućnost svima u Kruševcu, Ćićevcu, Varvarinu, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Novi pogon nemačke kompanije "Kromberg i Šubert" svečano je otvoren u Kruševcu, a vrpcu su presekli predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, predstavnik kompanije Željko Matijević i direktor BIA Bratislav Gašić.

Vučić je preneo da će u novoj fabrici raditi 2.500 ljudi, a nada se da će taj broj biti i veći. Najavio je da će za nekih 20 dana "Kromberg i Šubert" doneti odluku o novoj investiciji i da će to biti neki drugi grad.

"Nastavićemo da otvaramo fabrike, da zapošljavamo ljude i uklanjamo sve prepreke razvoju i radu. Ostaćemo otvorena zemlja za sve koji žele da ulažu u nju i rade. Nećemo zastati sa podsticajima, jer novac stvara novac. Treba nastaviti sa ulaganjima", poručio je Vučić.

Cilj nam je da se nezaposlenost spusti ispod deset odsto, rekao je predsednik Vučić i dodao da će onda biti značajnije podignut životni standard. Predsednik je ponovio da će pre kraja godine biti značajno povećane plate u javnom sektoru, kao i da će doći do povećanja minimalne cene rada, tako da će plate biti više ne samo u javnom već i u privatnom sektoru.

Naglasio je da će srpske vlasti nastaviti da ostaju posvećene postizanju napretka, posvećene miru, ali i kompromisu koji ne dira u elementarno dostojanstvo. Podsetio je da su im se mnogi smejali i nisu verovali kada se pre nekoliko godina krenulo u razgovore za fabriku "Kromberg i Šubert", a danas je u njoj, ističe, zaposleno 560 ljudi iz Kruševca i Rasinskog okruga.