Otvoren 15. Internacionalni pančevački karneval

 

PANČEVO, 16. jun 2017. (TV Pančevo) – Predajom ključeva Grada maestru Karnevala, večeras je u Pančevu počeo 15. pančevački Internacionalni karneval. Iz organizacije Karnevala,po prvi put ove godine uručio je gradonačelniku Pančeva, Saši Pavlovu uručio je plaketu kao potvrdu kvaliteta Pančevačkog karnevala i grada kao domaćina. Međunarodna karnevalska povorka, u kojoj će učestvovati oko 40 karnevalskih grupa iz Srbije i inostranstva, krenuće sutra u 20 sati sa Gradskog stadiona.

Vrata grada večeras su otvorena za najznačajniju međunarodnu karnevalsku manifestaciju u Srbiji. Potvrda izuzetnog kvaliteta Pančevačkog karnevala, stigla je I od Evropske federacije evropskih karnevalskih gradova, čiji je predstavnik, Josip Silov

U ime organizacije festivala Zorana Vladu uručila je specijalnu plaketu gradonačelniku Saši Pavlovu, kao zahvalnost u podršci ovoj velikoj manifestaciji.

Preko 1000 učesnika u oko 40 karnevalskih grupa koje dolaze iz 10 zemalja predstavilo se na večerašnjem otvaranju karnevala.

Ono što je klulminacija je velika karnevalska povorka koja će krenuti u subotu 17. juna u 20 sati. Očekujemo preko 1000 učesnika u oko 40 karnevalskih grupa koje dolaze iz 10 zemalja. Zatvaranje Međunarodnog karnevala u Pančevu, 15. po redu, pratiće tradicionalno i veliki vatromet na kraju karnevalske povorke. Na Glavnoj karnevalskoj bini u subotu u 22 i 30 počinje Brazil Samba dance Show, a za 23 sata zakazan je koncert internacionalnog kubanskog sastava, koji izvodi salsa muzuku.