Osam internacionalnih performera na 18. Bijenalu umetnosti

PANČEVO, 21. maj 2018. (TV Pančevo) – U subotu, 26. maja u 13h, ispred Galerije savremene umetnosti u Pančeva biće svečano otvoren 18. Bijenale umetnosti pod nazivom „Prostorni agens“. Osam internacionalnih performera nastupiće u toku dana, u različitim gradskim prosorima, a među njima, pored umetnika iz Srbije predstaviće se i gosti iz Hrvatske, Austrije, Libana i Nemačke. Program svečanog otvaranja započeće obraćanjem selektora Bijenala umetnosti, Andreja Mirčeva i gradonačelnika Saše Pavlova.

U fokusu ovogodišnjeg Bijenala umetnosti osim umetničkog performansa biće priče i o značaju kolekcija privatnih galerija i kolekcionara, kao i teorijski deo koji će se baviti temom doktorata u savremenoj umetnosti. Dragan Jelenković, producent ovogodišnjeg Bijenala kaže da Bijenale prati savremene tendencije i da se trude da performant objasne kao savremenu formu koja poslednjih decenija dobija na značaju.

Simonida Rajčević, jedna od učesnica ističe da je ideja za ovogodišnje Bijenale veoma zanjimljiva i hrabra.

Program ovogodišnjeg Bijenala biće održan u 7 izlagačkih prostora, istakla je Ivana Markez Filipović.

Program svečanog otvaranja započeće obraćanjem selektora Bijenala umetnosti, Andreja Mirčeva i gradonačelnika Saše Pavlova.