Nauka u službi sporta - saradnja beogradskog i ruskog univerziteta

PANČEVO, 9. mart 2018. (TV Pančevo) – Potpisivanjem ugovora sa ruskim državnim Univerzitetom "G. R. Deržavin" iz Tambova, Fakultet za sport Univerziteta Union - Nikola Tesla, nastavio je uspešnu međunarodnu saradnju.

Predstavnici Fakulteta za sport Univerziteta "Union – Nikola Tesla" i ruskog državnog Univerziteta "G. R. Deržavin" iz Tambova, potpisali su u Beogradu ugovor o saradnji sa ciljem povezivanja sporta i nauke i stavljanja nauke u službu sporta.

Fakultet za sport Univerziteta "Union – Nikola Tesla" nastavio je da proširuje svoju međunarodnu saradnju i povećava broj inostranih partnera ozvaničavanjem saradnje sa ruskim državnim Univerzitetom iz Tambova. Prigodnoj svečanosti prisustvovali su i prof. dr Zoran Cekić, rektor Univerziteta "Union – Nikola Tesla" i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije i jedan od profesora na Fakultetu za sport.

Ruski Univerzitet koji pohađa više od 10.000 studenata, a pored devet instituta i fakulteta, ova prestižna ustanova sadrži tehnopark, klinički centar, muzej, crkvu i izdavačku kuću u kojoj se priređuje čak 19 naučnih časopisa.

Prema rečima Ivanke Gajić, dekana Fakulteta za sport "Union – Nikola Tesla", početak saradnje sa ruskim univerzitetom je veliki dan za obe obrazovne ustanove.

Prodekan Fakulteta za sport i direktor Džudo saveza Srbije Dragan Atanasov istakao je da saradnja dve renomirane visokoobrazovne ustanove ima višestruki značaj.

Prema rečima Dragana Atanasova, saradnja će biti značajna i za srpske sportiste, trenere, sportske menadžere, ali i za Džudo savez Srbije jer je ugovor Saradnja sa ruskim Univerzitetom iz Tambova je osmi međunarodni ugovor koji su potpisali predstavnici Fakulteta za sport beogradskog Univerziteta "Union – Nikola Tesla".