NOVI DOKAZI O ZLOUPOTREBAMA MARINIKE TEPIĆ?

PANČEVO, 9. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Kako saznaje Televizija Pančevo iz dobro obaveštenih izvora još uvek nije stavljena tačka na slučaj nenamenskog trošenja sredstava Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu dok je na njegovom čelu bila Marinika Tepić. Da podsetimo ona je na čelu sekretarijata bila do izbora 2016. godine, a kada je njen naslednik Vladimir Batez preuzeo funkciju saopštio je da je zatekao praznu kasu, dok je novac bio podeljen nenamski bez pravdanja.

Skandalozno je što su u takvom bahatom trošenju novca, kako je rekao Batez, oštećeni mladi talentovani sportisti kojima nisu isplaćivane stipendije, već su tim novcem finansirani fiktivni sportski klubovi. Kako TV Pančevo saznaje, nedavno su se pojavili novi dokazi koji bi trebalo da dodatno rasvetle ceo ovaj slučaj i da poreski obveznici konačnu dobiju odgovor kako je njihov novac trošen.

Marinika Tepić nikada nije želela da odgovori na pitanja u vezi tog trošenja novca. Čak naprotiv. U aprilu prošle godine kao kandidat za gradonačelnika ispred LSV izašla je u javnost i imala “obraza” da predstavi program u kojem se zalagala za veću podršku mladima koje je, da podsetimo, pre toga upropastila i svojom pogubnom politikom raspodele novca ostavila bez podrške. Kako su građani ocenili njenu politiku to se videlo na izborima, pošto je doživela totalni krah i fijasko.

Da skandal bude veći ona čak ni ne živi u Pančevu, već samo je fiktivno prijavljena na adresi u našem gradu, a inače živi u Zrenjaninu, sa svojim suprugom nekadašnjim funkcionerom DSS. Za političkog mešetara, ti izbori su daleka prošlost pošto je od LSV, preko Saše Jankovića na kraju završila kod Zorana Bunde Živkovića. Pre toga bila je u stranci Čedomira Jovanovića. Kolika je njena bahatost, potvrđuju navodi našeg izvora da je o trošku pokrajine odnosno građana na službena putovanja vodila svog supruga.

Sada je javnost svedok njene bliskosti sa Zoranom Živkovićem. Doduše pored te bliskosti spaja ih i činjenica da je svako na svoj način upropastio određeni segment društve. Zoran “Bunda” Živković, niški vinar, ostao je zapamćen po svom jednogodišnjem premijerskom mandatu kada je došlo do niza katastrofalnih privatizacija. Jedna od njih je i Beopetrol. Znala je Marinika dobro da naplati svoje angažmane i pobrine se za sebi bliske, pa je tako nekadašnjeg momka, dok je državu vodila Demokratska stranka, zaposlila u Transnafti, iako nije imao nikakve kvalifikacije.

Takođe, svoje odbornike iz Pančeva zapošljavala je u pokrajinskoj administraciji. Primer je nekadašnji odbornik LSV Oliver Petković. A primer dobre "ugradnje" je Danijel Ivanković, koji je tada imao i privatnu firmu koja je prodavala sprave za teretane. Darko Parežanin bivši predsednik Sportskog saveza Vojvodine bio je žrtva Tepićeve sujete i egoizma, jer je uvideo i ukazao na propuste koje je Marinika Tepić pravila obavljajući javnu funkciju. Kažnjen je otkazom. Zatim primer nenameskog trošenja para je Gym i fitness klub "Spartans" iz Pančeva, koji je od Pokrajine dobio milion dinara, bez ikakvih objašnjenja i bez navedenih kriterijuma!

Da li je dovoljno bilo to što vlasnik kluba ispuvani i propali bilder Novak Filipović otvoreno podržava LSV?. Nijedan kapitalni projekat nije uradila. Setimo se obećanja za parket u školi “Mika Antić” koji do danas nije promenjen..

Uskoro na regionalnoj RTV Pančevo novi dokazi protiv Marinike Tepić....