Najtraženiji ruski naslovi u Pančevačkoj biblioteci

 

PANČEVO, 16. april 2018. (TV Pančevo) – U Gradsku biblioteku stiglo blizu 150 knjiga na ruskom jeziku poklon Ruskog doma . Za nekih desetak dana knjige će biti na policama i dostupne čitaocima.

Pre dve nedelje u Gradsku biblioteku dopremljeni su paketi knjige na ruskom jeziku ,veoma kvalitenih i traženih naslova na ruskom jeziku koji su poklon Ruskog doma iz Beograda i koji će se posle zavođneja naći na policama bibliote i dostupne čitaocima.

Knjige se trenutno nalaze na obradi u narednih desetak dana biti izložene vidu javnosti.To je nastavak saradnje između Ruskog doma iz Beograda i Gradske biblioteke koja je započeta realizacijom Ruskog filma .Ovo je druga akcija sa ciljem da se naš fond dopuni , i nastavak nečeka što se nastavlja što traje više decenija i ostala je kvalitetna bibloteka Ruske kolonije 1,452,08 Ruskonasleđe i kultura su i te kako prisutne u Pančevu, ideja nam je da ovim poklonom iniciramo nešto što će možda uticati da u biblioteci otvaranje Ruskog kutka.

Svih 148 knjiga uskoro će biti dostupne za sve čitace, planirano je da sugrađani koji vole rusku književnost i literaturu moćiće da ih iznajme isto kao i svaku drugu knjigu u Gradskoj biblioteci.Takođe treba napomenuti da je stiglo dosta Ruskih izdanja koja će biti izložena na Dečijem odeljenju biblioteke.