Najmlađi Omoljčani odgovorni prema prirodi

 

PANČEVO, 20. april 2018. (TV Pančevo) – Širom sveta obeležava se Međunarodni dan planete Zemlje, 22. april, koji za cilj ima promovisanje očuvanja životne sredine odnosno očuvanje naše planete. U Omoljici ovaj dan su obeležila deca iz Osnovne škole "Dositej Obradović".

Katarina Banjai, gradska većnica za zaštitu životne sredine, napomenula je i šta sve Grad Pančevo radi u cilju promovisanja zaštite životne sredine.

Ženja Marinković, inženjer pejzažne arhitekture, u JKP "Zelenilo" najmlađim Omoljčanima ispričala je nešto više o drvetu koje ulepšava njihovu školu i simbolično im podelila majice sa motivom stabla.

Direktor Osnovne škole "Dositej Obradović" Vladimir Ristić rekao je da u ovoj školi se dosta radi kako bi se očuvala životna sredina.

Dan planete Zemlje ustanovljen je 1970. godine u SAD, nakon ekološke akcije, a obeležava se širom sveta od 1992. godine, kad je na Konferenciji Ujedinjenih nacija o životnoj sredini u Rio de Žaneiru ustanovljen dugoročni Program za promociju održivog razvoja.