Najboljim učenicima priznanja i nagrade

 

PANČEVO, 7. novembar 2017. (TV Pančevo) – Najboljim učenicima pančevačkih škola, koji su dobili zapažena priznanja na državnim prvenstvima i međunarodnim olimpijadama u znanju iz opštih školskih predmeta uručena su danas priznanja i novčane nagrade. Grad je 63 učenika nagradio sa ukupno blizu 500 hiljada dinara, a Pančevo ne treba da brine za budućnost opšta je poruka.

Pančevo ima perspektivu, kada su mladi u pitanju. Grad ima budućnost, potvrđeno je na uručenju priznanja najboljim učenicima sa državnih i međunarodnih takmičenja u protekloj školskoj godini. Više od 60 učenika, od šestog razreda osnovnih i srednjih škola osvojilo je preko 70 prvih , drugih i trećih mesta na renomiranim takmičenjima.

Grad Pančevo je povukao pravi potez nagrađujući najbolje učenike, za šta je izdvojeno blizu 500.000 dinara. Uz to Pančevo i Novi Sad imaju najbolje rezultate na takmičenjimau Srbiji, pokazuju rezultati.

Prilikom uručenja nagrada najboljih bilo je fascinantno. Za razliku od raznih sastanaka koji počinju s kašnjenjem , ovde se nije kasnilo ni jednu sekundu, a potvrda znanja mladih je činjenica da se broj priznanja u odnosu na raniju godinu povećava. Među nagrađenima kolo vode Danica Zečević, Ognjen Tošić i Marko Šušnjar.

Pančevački biseri znanja položili su prijemne na Oksford univerzitetu, ali će studirati u Beogradu, jer nemaju sredstava za školovanje u inostranstvu. Ali, to im nije žao.

Svi koji su prisustvovali, uručenju gradskih nagrada osećali su se ponosno, opšti je zaključak, a mladi svojim rezultatima, iz opštih školskih predmeta i oblasti zastupljenih u Regionalnom centru za talente ,,Mihajlo Pupin,, , još jednom poručuju, da ne moramo brinuti o budućnosti. To nam nagrađeni i njihovi profesori garantuju.