Na takmičenju vozača najbolji Varaglić, Birčanin i Stamenović

PANČEVO, 23. jun 2018. (TV Pančevo) – Savez vozača i automehaničara Pančevo organizovao je takmičenje vozača u poznavanju saobraćaja. Na ovo takmičenje mogli su da se prijave i vozači koji nisu profesionalci. Ove godine na takmičenju je učestvovalo 15 vozača, a najbolji vozač i prvo mesto osvojio je Dobrilo Varaglić, predstavnik građana, Marko Birčanin iz ATP-a i Stamenović Bora, penzioner.

Tradiconalno, svake godine Savez vozača i automehaničara Pančevo organizuje takmičenje vozača u poznavanju saobraćaja, rešavanju testova, dok ove godine prvi put nije bilo mogućnosti da se u ovom terminu organizuje vožnja na poligonu, pa je vožnja odložena za septembar. Na takmičenje se mogao prijaviti svako ko ima važeću vozačku dozvolu B, C ili D kategorije. Ovom prilikom za takmičenje se prijavilo 15 vozača, među kojima je bilo profesionalaca, ali i amatera. Nakon što su pregledani testovi, sabrani su poeni i proglašeni najbolji. Testovi za vozače nisu teški, ali treba razmisliti i setiti se svega jer ima slučajeva da se praksa razlikuje od Zakona i teorije.

- Po tradiciji, danas je održano takmičenje Saveza vozača i autmehaničara grada Pančeva. Najbolji i prvo mesto zauzeo je Dobrilo Varaglić, predstvanik građana, Marko Birčanin iz ATP-a i Stamenović Bora, penzioner. Nama je izuzetno drago da su sve populacije bile prisutne. Prisutnost građana i Saveza vozača je veoma važna i nastojimo da organizujemo takmičenje i edukacije kako bi bilo sve pod kontrolom što se tiče bezbednosti saobraćaja - kaže Stojan Tegeltija, predsednik saveza vozača i automehaničara Pančevo.

Savez vozača i automehaničara Pančevo osnovan je 1951. godine i spada u jedan od najstarijih u Vojvodini. Trenutno u Pančevu ima sto osam hiljada položenih kategorija, ne možemo reći vozača jer ima onih koji su polagali više od jedne kategorije. Savez vozača i automehaničara Pančevo svake godine organizuje dva takmičenja o poznavanju pravila u saobraćaju. Posle takmičenja u junu sledeće je 15. januara, na Dan vozača.