Na promene vremena najosetljiviji kardiovaskularni bolesnici

PANČEVO, 20. jun 2018. (TV Pančevo) – Tokom prethodne noći u ambulanti Službe Hitne pomoći bilo je dosta posla najveći broj pacijenta potražilo pomoć lekara zbog visokog krvnog pritiska,gušenja. Svake noći nekolko pacijenta dolazi zbog vađenja krpelja.

Zavisno od visokih temepratura koje je često neprijaju hroničnim bolesnicima i utiču na pogoršanja stanja njihove osnovne bolesti varira i broj pacijenta koji posete ambulantu u Hitnoj pomoći i potraže pomoć lekara. Najosetljiviji na promene vremena su kardiovaskularni bolesnici zbog čega je bio povećan broj pacijenta u ambulanti ove službe.

Noćas dosta ambulantnih pregleda oko 60 a prošle noći oko 39 skoro upola manje.Verovatno kako i ove vremenske prilikeosciliraju tako i pacijenti dolaze do Hitne pomoći.

Ambulantni pregledi su nam još uvek problem velike užve i dalje mislim da je to problem zbog zakazivanja kod svog izaranog lekara.Zato apelujem na građanstvo da svoje probleme rešavaju kod svg lekara i da to nesotavljau za večernje sate , zato što smo mi terenska služba i zato što imamo dosta transporata vezanih za Beograd gde cela ekipa odlaze na teren na nekolko sati.

Ukolko se desi da su sve ekipe Hitne pomoći na terenu dispičar ima uput kojim se pacijent upućuje u Opštu bolnicu ukoliko je neophodno. Zato je važno da ukolko pacijent ima tegobe tokom dana potraži pomoć lekara u svojoj ambulanti jer Služba Hitne pomoći je preopterećena.