Marinika Tepić učestvovala u zataškanoj nesreći sa smrtnim ishodom?

PANČEVO, 9. januar 2018. (TV Pančevo) – Redakcija portala epancevo.rs javno apeluje na sve nadležne organe da ispitaju da li je republička poslanica Marinika Tepić učestvovala u saobraćajnoj nesreći u kojoj je jedna starija ženska osoba preminula, kao i da li je iskoristila svoju poziciju u tadašnjoj vlasti da se ova nesreća i smrt zataškaju.

Naš zahtev temelji se na izjavama Pančevaca. Oni tvrde da je do nesreće i do smrti došlo zato što je Tepićeva, u zanosu, ometala vozača automobila, člana LSV sa kojim je tada bila u emotivnoj vezi (ime poznato redakciji). Potom je, kažu naši izvori, a tada je to bilo moguće, Tepićeva iskoristila svoju političku "moć" da se o ovoj nesreći ništa ne govori - sve do sada.

Nadamo se da će nadležni organi odgovoriti na naš zahtev i utvrditi da li je ovo istina ili ne. Ipak, smatramo da deo priče o zloupotrebi vlasti od strane Tepićeve i njen narcisoidni stav "ja sam iznad zakona" - ne treba dokazivati, jer je tipičan za njenu "vladavinu".

Dok je bila pokrajinska sekretarka za sport, primila je zahtev za pomoć tadašnje uprave fudbalskog kluba Novi Sad. I u usmenom razgovoru sa njom, Novosađani su tražili da se klub koji nosi ime grada i ima višedecenijsku slavnu tradiciju, spasi od gašenja.

Tepićeva je tada, u zgradi Izvršnog veća, pred nekoliko svedoka, na konstataciju da će bez finansijske pomoći više od tri stotine dece u omladinskoj školi Novog Sada završiti na ulici, kroz osmeh rekla:

– Neka fašisti i završe na ulici – aludirajući na patriotsku orijentaciju kluba i kraja u kome je stacioniran.

Na pitanje da li je ona tu sekretar svih građana i klubova, dužan da radi po zakonu i u opštem interesu, ili politički komesar LSV, Tepićeva je besno odgovorila: "JA SAM OVDE VLAST! ZAVRŠILA SAM SA VAMA!".

Sa druge strane, Marinika je bila "široke ruke" kada su u pitanju bili sumnjivi i fantomski projekti. Držala se navedenog "ja sam ovde vlast" i zaista je verovala da je iznad zakona, o čemu svedoči bizaran slučaj, zbog kojeg je prozvana "ministarka za banatske šore".

U prvih devet meseci 2015. godine, Tepićeva je, mimo zakona, investirala 4.9 miliona dinara u sport – koji nije zaveden i ne postoji kao takav. Glavni promoter tog "sporta" bio je njen tadašnji partijski kolega, Bojan Kostreš.

O milionima koji se slivaju na udaranje krpene loptice, svedočio je i Darko Parežanin, tadašnji predsednik Sportskog saveza Vojvodine, koji je podneo krivičnu prijavu protiv Tepićeve.

Izvor: epancevo.rs