LSV u Pančevu prodao Čanka zbog Saše Jankovića?

PANČEVO, 18. maj 2017. (TV Pančevo) – Od silnih izjava o političkoj principijelnosti i zahtevima za etičkim kodeksom među pančevačkim odbornicima, LSV na sednici Skupšine grada Pančeva u petak, 19. maja, ostaje bez odborničke grupe i odbornika. Prema nezvaničnim saznanjima regionalne RTV Pančevo, odbornici LSV-a napustiće ovu stranku i ubuduće će delovati kao samostalni odbornici.

Samozvane opozicione partije u Pančevu, kao što je Liga socijaldemokrata Vojvodine, kako stvari stoje, od sutra, tj. petka, 19. maja, ostaje bez svojih članova tj. odbornika. To za tzv. „krug dvojke“ možda i nije začuđujuće. Zašto? Pa zato što su građani Pančeva bili svedoci da su tokom kampanje za predsedničke izbore, svi pančevački ligaši „oličeni“ u Mariniki Tepić, koja je prva napustila jato ove partije, učestvovali u kampanji Saše Jankovića, koja se, prema broju glasova, završila neslavno.

Sada stiže nastavak priče, sudeći prema nezvaničnim informacijima regionalne RTV Pančevo. Ligu, koju je Tepićeva „prodala“ još u kampanji, napustiće i partijski liderčići ove partije u Pančevu na čelu sa Vladanom Keljevićem. To će praktično značiti da će LSV sutra na sednici pančevačkog parlamenta ostati sigurno bez odborničke grupe i najverovatnije i bez svih članova. Osnovano se sumnja da je nezavisno delovanje ovih odbornika samo „bacanje magle u oči Pančevcima“ pošto će oni sigurno svi završiti u taboru pokreta propalog zaštitnika građana, predsedničkog kandidata Saše Jankovića.

Ipak, sa druge strane, želimo da podsetimo građane Pančeva da su upravo ovi odbornici LSV-a na gradskim skupštinama tražili da se u poslovnik uvrsti etički kodeks odbornika koji bi predviđao da kad odbornici napuštaju partiju ili prelaze u drugu, javnosti, za govornicom, objasne zbog čega to rade. Javnost sada očekuje da će čuti za govornicom od Keljevića i ekipe na sednici koja će biti održana sutra šta je razlog napuštanja odbornika i članova LSV-a.

Razlog se definitivno nazire. Marinika Tepić kao „guru“ lokalnog odbora LSV-a uspela je da uništi ovu partiju u Pančevu i svoje „sledbenike“ privuče u propali projekat zvani „Saša Janković“. Nema dileme da će građani to prepoznati i uvideti, iako je podrška ovoj partiji na predsedničkim izborima u Pančevu bila mizerna.

Sada malo za kraj da pričamo o etičnosti. Od politike LSV-a koja se zalaže za velika institucionalna ovlašćenja Vojvodine do evidentnog prelaska u tabor čoveka sa sumnjivom prošlošću, sa nekim ko je sedeo u Miloševićevom kabinetu. Tokom kampanje, kada je nekada članica LDP-a, pa LSV-a, pa sada nekakvog pokreta Saše Jankovića, Marinika Tepić napustila Ligu, Nenad Čanak izjavio je da je Saša Janković sedeo u kabinetu Slobodana Miloševića dok su on i pojedini lideri demonstrirali na ulicama.