Ljupki Kutko mora da plati kaznu!

PANČEVO, 15. jun 2017. (TV Pančevo) – Gradska inspekcija izdala je nalog građevinskoj firmi ljupkog tajkuna Kutka da mora da ukloni skelu koju je, zbog radova na gradilištu u ulici Žarka Zrenjanina, postavila na javnu površinu bez dozvole, prenosi portal epancevo.rs

Kako nezvanično saznajemo, Kutko će izgleda morati da plati kaznu od 60.000 dinara za pravno lice i 10.000 dinara za odgovorno lice. Takođe, gradske službe još uvek utvrđuju činjenice oko izmeštanja tri montažne garaže na javnoj parceli, namenjenoj isključivo ovoj svrsi, a koju je Kutko hteo i počeo da uređuje kako se njemu prohte.

Da podsetimo, Kutko je u ulici Žarka Zrenjanina izgradio višestambeni objekat sa namerom da basnoslovno zaradi. Izgradio ga je na samoj liniji razgraničenja sa pomenutom javnom parcelom, na svega nekoliko centimetara od montažnih garaža, iako je na svojoj parceli imao dovoljno prostora. Skelu je montirao iznad garaža na javnoj površini i zbog toga će da plati kazne.

Na gradskoj parceli, pored Kutkove, ima 12 garaža. Vlasnici imaju dugogodišnje ugovore i redovno izmiruju svoje obaveze. Po isteku, imaju pravo automatskog produženja. Kutko danima "obigrava" oko vlasnika ovih garaža, ne bi li ih uklonili. I ako ih uklone, parcela je i dalje javna i ima svoju namenu koja se neće menjati. Navikle ga bivše vlasti da može da radi šta hoće. Toga više nema.

Vlasnik neznanog broja zgrada, lokala, stovarišta, voćnjaka, benzinskih pumpi i drugih kapitalnih nekretnina, izgleda, nikako da shvati da Pančevom više ne vlada DS, koji je omogućavao Kutku da gradi višespratnice na lokacijama koje tada po planovima nisu bile moguće. Tada su razmere urbanističkog haosa bile nesagledive.