Linija 14 saobraća starom trasom

PANČEVO, 13. septembar 2017. (TV Pančevo) – Gradska linija broj 14, od srede, 13. septembra, ponovo saobraća starom trasom, do ulice Svetog Save. To znači da su ponovo u funkciji dva stajališta u Ulici Moše Pijade, i stajalište ispred broja 135 u Ulici Stevana Šupljikca. Na zahtev korisnika iz Kačareva, ATP je izmestio i stajališta u Ulici Dimitrija Tucovića kod starog mlina. Stajališta su izmeštena ispred kućnog broja 121, bliže Buvljaku, i železničkoj stanici.

Pre dva meseca JKP „Vodovod i kanalizacija“ započeo je radova na fekalnoj kanalizaciji u Ulici Moše Pijade. Zbog toga je ulica bila zatvorena za saobraćaj, pa su i autobusi na liniji broj 14, saobraćali izmenjenom trasom. 13 septembra, sa prvim jutarnjim polaskom, vratili su se na staru trasu, kaže Voja Savičić, rukovodilac saobraćaja u ATP-u.

Od 13. septembra, od prvog jutarnjeg polaska, autobusi na liniji broj 14 vratili su se se na staru trasu. Kroz ulicu Moše Pijade. To znači da su se ponovo aktivirala stajališta u Moše Pijade na Beogradaskom putu, i Kotež i smeru ka Kotežu I i II i stajalište posle Pivare ka centru grada. poslazna stanica je ostala iste na Kotežu II i nema nikakvih izmena - izjavio je Voja Savičić rukovodilac saobraćaja JKP „ATP“.

Od četvrtka, ATP će prestati da koristi stajališta kod starog milina u Ulici Dimitrija Tucovića. Ova dva stajališta biće izmeštena bliže buvljaku i Železničkoj stanici i nalaziće su u istoj ulici samo ispred broja 121, kaže Savičić.

Voja Savičić rukovodilac saobraćaja JKP „ATP“: Doći će do izmeštanja stajališta u Dimitrija Tucovića kod gornjerg mlina. To stajalište će biti pomereno u zoni kućnog broja 121. Ta promena se vrši na zahtev korisnika, a najviše putnika na liniji Pančevo – Kačarevo - dodao je Savičić.

Ova promena odnosiće se i na sve ostale linije gradskog i prigradskog saobraćaja koje su i do sada koristila ova stajalištišta u Ulici Dimitrija Tucovića, objašnjava Savičić.