Kulturno nasleđe Banatskog Brestovca u monografiji

PANČEVO, 19. maj 2018. (TV Pančevo) – U prostorijama Mesne zajednice Banatski Brestovac održana je promocija monografije „Banatski Brestovac – kulturni identitet i kontinuitet“. Monografija je nastala u saradnji Gradske biblioteke Pančevo i Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Pančevu.

Monografija „Banatski Brestovac – kulturni identitet i kontinuitet“ je način da se prikaže celokupno kulturno nasleđe ovog južnobanatskog mesta. Monografija nije obimna, već je na sažet način prikazano sve što Brestovac može da ponudi. Od sada će svako ko bude želeo da sazna više o spomenicima brestovačke kulture moći na ovaj način da dođe do značajnih informacija, ističe Nemanja Rotar, član gradskog veća zadužen za kulturu.

Monografija je nastala kao plod saradnje radske biblioteke Pančevo i Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Pančevu. Promocija monografije održana je u Mesnoj zajednici, a arhitekta Zavoda Jasmina Vujović izjavila je da Banatski Brestovac svakako ima mnogo toga da ponudi.

Pored Nemanje Rotara i Jasmine Vujović prisutnima su monografiju predstavili: direktor Gradske biblioteke Dejan Bosnić, arheolog Jasna Jovanov, istoričar Slobodanka Perović, etnolog Nikola Vlajić i istoričar umetnosti Marina Miljuš.