Komemoracija: General-major Enes Taso zauvek zapisan u istoriji Pančeva

PANČEVO, 15. avgust 2018. (TV Pančevo) – Danas je na pančevačkom Novom groblju sahranjen general-major Enes Taso. U prisustvu porodice, od komandira voda i čete, komandanta bataljona, načelnika štaba brigade i komandant reprezentativne 51. mehanizovane brigade u Pančevu, oprostili su se prijatelji, kolege, saradnici i poštovaoci njegovog rada. Komemoracija povodom njegove smrti održana je u Gradskoj upravi.

Porodica, prijatelji, kolege i saradnici okupili su se na komemoraciji u Velikoj sali Gradske uprave, gde su još jednom odali poštu general-majoru Enesu Tasi. Od njega se na komemoraciji oprostila i njegova unuka Ena.

Enes Taso obavljao je dužnosti komandira voda i čete, zamenika komandanta bataljona, komandanta bataljona, pomoćnika načelnika štaba brigade, načelnika štaba brigade. Bio je komandant reprezentativne 51. mehanizovane brigade u Pančevu, od njenog osnivanja do rasformiranja. Enes Taso je bio heroj našeg doba, neko ko svima nama treba da bude uzor, rekao je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Od generala-majora oprostili su se i članovi Kluba generala i admirala Srbije, kao i njegovi prijatelji iz Prijepolja.

General-major Enes Taso preminuo je u 72 godini, a sahranjen je na Novom groblju u Pančevu.