Kamere u autobusima ATP-a

PANČEVO, 18. mart 2017. (TV Pančevo) – U tri autobusa Auto-transportnog preduzeća Pančevo postavljene su kamere u cilju bezbednosti putnika i praćenja saobraćaja. Ovo je pilot-projekat, a u zavisnosti kako se bude pokazao, namera je da se kamere postave u još nekoliko vozila.

Svakodnevno u Auto-transportnom preduzeću Pančevo iz kontrolne sobe se nadgleda kretanje autobusa, kao i situacija unutar njih. Za sad to je moguće u tri autobusa koja saobraćaju za Beograd i u gradu, objasnio je Nebojša Gajić, direktor preduzeća. Ova praksa uvedena je pre dve nedelje u cilju bezbednosti putnika i vozača, dodao je on.

Ovaj vid kontrole će omogućiti i rukovodiocima preduzeća da lakše prate autobuse na linijama, kao i rad osoblja u ATP-u Pančevo. U vozilima su tri kamere, jedna koja snima vozača i putnike, samo putnike i treća koja je usmerena na ono što se dešava ispred vozila.

U zavisnosti kako se bude pokazao ovaj pilot-projekat, moguće je da se kamere postave u još nekoliko autobusa.

Pošto su kamere lake za postavljanje, moguće je da se one kroz neko vreme sklone iz postojećih autobusa i postave na neke druge, ako je to neophodno, rekao je Nebojša Gajić.