Igralište za romsko naselje u Dolovu

PANČEVO, 12. jul 2018. (TV Pančevo) – Mesna zajednica Dolovo donirala je igralište za decu najmlađim stanovnicima ovog naseljenog mesta, u delu sela gde pretežno živi romska populacija.

U delu Dolova, pretežno naseljenom romskim stanovništvom, mesna zajednica je izgradila igralište za decu, a podeljene su i lopte najmlađima, kako bi svoje slobodno vreme deca mogla da provedu baveći se sportom i fizičkim aktivnostima. Koordinatorka za romska pitanja u Pančevu Pava Novakov Čabrilovski ističe da je ovoj deci, pogotovo za vreme letnjeg raspusta, veoma važno igralište, što su pokazala i svojom reakcijom.

Održan je i neformalni sastanak, gde je zaključeno da je saradnja Pokrajine i MZ Dolovo odlična, a dogovoreni su i naredni koraci saradnje, izjavila je Jelena Jovanović, poslanica u Skupštini AP Vojvodine.

Predsednik MZ Dolovo Dragoslav Gligorijev rekao je da je strategija da se podjednako ulaže u sve delove ovog naseljenog mesta.

Kako je najavljeno MZ Dolovo će nastaviti da radi na uređenju svog mesta, kako bi svojim meštanima omogućili što bolje uslove za život.