Hobotnice za prevremeno rođene bebe

PANČEVO, 22. jul 2018. (TV Pančevo) – Grupa žena okupljena na Fejsbuk strani „Hobotnice čudesnice“ već više od godinu dana izrađuju hobotnice od pamučnog konca, koje koriste prevremeno rođene bebe. Zasada su ostvarile sradnju sa insitutitma u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Prištini, kao i sa Opštom bolnicom Pančevo, gde se hobotnice koriste u inkubatorima.

Više od godinu dana je prošlo od kako su hobotnice čudesnice počele da se koriste i u našoj zemlji u pojedinim insitutima gde borave prevremeno rođene bebe, zahvaljujujći jednoj majci koja je saznala za ovo pomoćno sredstvo koje se već koristi u skadinavskim zemljama. Tako je grupa za heklanje koja je već radila počela da izrađuje čudesne hobotnice.

Kako bi mogle da se koriste u bolnicama, hobotnice moraju da se izradjuju u tačnim merama , koje su članice ove grupe našle na internetu.

Grupa žena Hobotnice čudesnicice je neprofitna organizacija koja kao donacije prima jedino pamučni konac od koga se prave hobotnice. Sve zainteresovane žene koja žele da im se priljuče mogu ih pronaći na njihovoj Fejsbuk stranici Hobotnice čudesnice. Inače, uz pravljenja hobotnice, ove humane žene iz cele Srbije rade i kapice, čarapice i ćebad za bebe i sve se to šalje u instutute sa kojima imaju potisane ugovore za pomoć prvremeno rodjenim bebama.