Grupa Kerber na 10. Ex Yu rock festivalu

PANČEVO, 4. avgust 2018. (TV Pančevo) – Na 10. Ex yu rock festivalu koji se održava 11. i 12. avgusta pored mnogo izvođača nastupiće i grupa Kerber. Festival će biti održan u okviru Starčevačkih "Dana druženja" uz podršku Mesne zajednice Starčevo.

Ex Yu Rock Fest u Starčevu je poznat kao manifestacija koja već godinama okuplja najveće rock grupe iz regiona. Prvog dana, odnosno 11. avgusta svira jedan od pionira domaćeg roka, basista Vlada Janković Džet sa svojim bendom. Ove godine se pored desetogodišnjice postojanja ex yu rock festa obeležava pedesetogodišnjica rokenrola u Starčevu.

Banatsko mesto Starčevo ima dugu i bogatu rokenrol tradiciju, dokumentovanu knjigom "Rokeri iz neolita" Darka Ješića.

Grupa Kerber, autori hitova "Mezimac", "Ratne igre", "Hajde da se volimo" i mnogih drugih, glavni su događaj Ex yu rock festa i nastupiće u subotu 12. avgusta, kada nastupaju i bend Rezervni plan kao i tribjut bend Vesele osamdesete.

Deseti Ex Yu Rock Fest biće održan u okviru manifestacije „Dani druženja“, čiji su organizatori Dom kulture, Kreativni kulturni klub, sportski klubovi i udruženja građana uz podršku Mesne zajednice Starčevo.