Gradsko veće usvojilo planove rada javnih preduzeća

 

PANČEVO, 28. decembar 2016. (TV Pančevo) – Pred sutrašnju sednicu Skupštine grada Pančeva, na kojoj bi trebalo da bude usvojen budžet za 2017. godinu, većnici su večeras usvojili više od 50 tačaka dnevnog reda, među kojima su najznačajnije planovi i programi rada gradskih i seoskih javnih i javno-komunalnih preduzeća.

Javno preduzeće „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“ za narednu godinu je planiralo ukupne prihode u iznosu 356 miliona dinara. S obzirom na izmenjen način finansiranja Direkcija je formirala cenovnik za poslove koje će po ugovoru obavljati za grad za 18 specijalizovanih delatnosti.

Gradska stambena agencija za narednu godinu planira budžet od 167 miliona dinara, od čega će 50 miliona zaraditi na tržištu a 60 miliona za usluge po ugovoru.

Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija planirta ukupne prihode i rashode na nivou 700 miliona dinara i pri tom ne planira povećanje cene svojih usluga.

Javno komunalno preduzeće Grejanje planira prihod nešto veći od milijardu dinara, što je za oko 3 procenta više nego ove godine.

Javno komunalno preduzeće Zelenilo za narednu godinu planira prihode u iznosu od oko 500 miliona dinara, koliko bi trebalo da iznose i njihovi rashodi.

Higijena za narednu godinu planira prihode od oko 600 miliona dinara, ali planira i povećanje cena redovnih usluga.

 

ATP planira prihode i rashode oko 900 miliona dinara, a planira i nabavku polovnih autobusa na gas.