Godinu dana "Savetovališta za bezbednost"

PANČEVO, 21. april 2017. (TV Pančevo) - Prošlo je tačno godinu dana od kada je u Pančevu otvorena Kuća bezbednosti, odnosno savetovalište za bezbednost po okrivljem PU Pančevo.Posle sumiranja rezultata, dokazano je da je savetovalište radilo sjajno u proteklih godinu dana i da su građani prepoznali policiju kao partnere i prijatelje u borbi protiv protivzakonitih slučajeva.

U Pančevu je pre godinu dana otvoreno “Savetovalište za bezbednost – kuća bezbednosti” i u njemu rade tri policijska službenika.Otvaranju su tada prisustvovali gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, zamenik gradonačelnika i predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Saša Levnajić, načelnik PU Pančevo Nikola Popovac i pripadnici Policijske uprave, a povodom aktivnosti pokrenutih u cilju unapređenja rada policije, naš grad posetio je i v.d. direktora Policije Vladimir Rebić. Sada se posle godinu dan sumiraju rezultati.

- Ovo što možemo da kažemo da je u proteklih godinu dana kroz ovu kuću prošlo 520 građana. Građani su se javljali putem telefona, i ono što je bitno za nas jeste da se nisu javljali samo građani Pančeva, nego i celog okruga Južnog Banata. Pitanja koja su postavljanja bila su u nadležnosti Policijske uprave Pančevo, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova. Pedeset odsto tih pitanja bila su u vezi upravnih poslova. U proteklih godinu dana smo imali rad na upravnim poslovima oko oružja, legalizacije oružja, trofejnog oružja i zamene ličnih karata. Možemo da kažemo da je ovo prva i jedina kuća, kancelarija u Srbiji. Možemo da se pohvalimo da je grad Pančevo prvi u Srbiji sa ovakvom kancelarijom - rekao je Jovica Antonić, oficir odeljenja Policije zadužen za odnose sa javnošću.

Grad Pančevo ustupio je Policijskoj upravi na korišćenje poslovni prostor u Ulici Vojvode Radomira Putnika br. 14 i opremio kancelariju kako bi Savetovalište za bezbednost moglo neometano da funkcioniše.

- Ovde smo imali veliku podršku lokalne samouprave, tako da su nam oni omogućili prostor u ovoj kancelariji, ovde rade tri policijska službenika koji pokrivaju kompletne linije rada svih Policijskih uprava - kaže Antonić.

Kancelarija je, zahvaljujuću aktivnostima načelnika Policijske uprave Pančevo Nikole Popovca, prva takva institucija u Republici Srbiji, gde će građani Pančeva mogu sakodnevno da pristupe i od policijskih službenika dobiju sve potrebne informacije po pitanjima koja se tiču građana, a odnose se na bezbednost, pitanja kriminala i pitanja koje su u nadležnosti Policijske uprave Kancelarija se nalazi u Ulici Vojvode Radomira Putnika broj 14 i radi od 8 do 15 sati.