FK "Glogonj" obeležio Malu Gospojinu

PANČEVO, 23. septembar 2018. (TV Pančevo) – Fudbalski klub „Glogonj“ prvi put je proslavio slavu. Sečenjem slavskog kolača u prostorijama kluba svečano je obeležena Mala Gospojina.

Sečenjem kolača svečano je obeležena slava FK „Glogonj“ Mala Gospojina. Prvi put lokalni klub ovog naseljenog mesta obeležio je klupsku slavu. Glogonjski paroh Vladimir Petković imao je čast, kako sam kaže, da bude prvi sveštenik koji je imao priliku da osvešta slavski kolač i slavsko žito.

Saša Veselinović, predsednik FK „Glogonj“, ističe da je u svojoj dugoj istoriji ovaj klub imao mnogo važnih događaja, kao i da je obeležavanje klupske slave upravo jedan od njih.

Veselinović je izjavio da je sadašnja uprava kluba postavila temelj, kako bi sledeće generacije ostale verne tradiciji i ubuduće proslavljale Mala Gospojinu kao klupsku slavu.

Fudbalski klub „Glogonj“ je klub sa dugom tradicijom, osnovan je davne 1935. godine, a od 2018. tradicionalno će se 21. septembra u prostorijama obeležavati klupska slava Mala Gospojina.