Dr Višekruna na čelu Doma zdravlja, LSV ostala bez odbornika

PANČEVO, 19. maj 2017. (TV Pančevo) – Sednicu Skupštine grada Pančeva obeležila su kadrovska rešenja, gašenje odborničke grupe LSV-a, kao što je regionalna RTV Pančevo juče i najavila, i napuštanje odbornika samozvane opozicije zasedanja pančevačkog parlamenta. Posle ostavke direktorke Doma zdravlja Danijele Ristovski Kornic, ovu instituciju ubuduće će voditi ginekolog dr Stojan Višekruna. Takođe, usvojen je i završni račun gradskog budžeta za prošlu godinu.

Definitivno se pokazalo da Pančevo ima opoziciju koja gleda samo svoje političke i lične interese, ne vodeći brigu o odlukama koje se donose u interesu građana Pančeva. Na samom početku sednice opozicioni odbornici, odnosno demokrate, zatim od danas i samostalni odbornici - nekadašnji članovi LSV-a, osim Sonje Radivojev, članovi Pokreta „Dosta je bilo“, radikali i SPS napustili su skupštinu bez javnog obrazloženja. Prema rečima šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke Željka Sušeca, opozicija nema nikakvog interesa da zastupa stavove građana koji su im dali glas, iako ih nije bilo mnogo, već na ovaj način se ujedinjuje kako bi pripremila sebe za izbore za Savet MZ Kotež, koji će biti održani početkom juna.

Sušec je ocenio da se danas pokazalo da opoziciju ne interesuju stavovi i odluke koje se donose na sednicama lokalnog parlamenta, već samo priprema za formiranje pokreta propalog predsedničkog kandidata Saše Jankovića.

Rezultati na nedavno održanim izborima pokazali su da građani velikom većinom podržavaju SNS i predsednika Aleksandra Vučića kao faktora stabilnosti i u zemlji i regionu, poručio je Sušec, ocenjujući da svaki pokušaj rušenja stabilne vlasti i države, kako je rekao, od strane „ujedinjenih za propast“, neće uspeti.

Odbornici su usvojili završni račun grada za prošlu godinu, prema kojem je ostvaren veći prihod od rashoda, saopštio je Predrag Živković.

Usvojena je ostavka v. d. direktorke Doma zdravlja Danijele Ristovske Kornic, dok je na njeno mesto došao ginekolog iz ove ustanove dr Stojan Višekruna. Takođe, odbornici su podržali niz odluka nadzornih odbora seoskih i gradskih preduzeća i izmene statuta. Izveštaj o radu Centra za socijalni rad nije prihvaćen, zbog, kako je saopšteno, tehničkih problema.