Dobri odnosi sa Kinom važni za Pančevo

PANČEVO, 21. april 2017. (TV Pančevo) – FK "Železničar i FK "Tjencin" odigraće u subotu prijateljsku utakmicu na Sportskom centru "Mladost". Sa kineskim sportistima razgovarao je i gradonačelnik Saša Pavlov i poželeo im dobrodošlicu u naš grad. Kineski fudbaleri obišli su u Pančevu i Sportski centar “Strelište” .

Gradonačelnik Saša Pavlov kaže da je za grad Pančevo bitno da predstavnici sportskog saveza kineske pokrajine Tjencing vide i upoznaju sportsku infraksturu Pančeva. Dobri odnosi sa Narodnom Republikom Kinom su jako bitni za naš grad, posebno što se dalje saradnje u sportu tiče, dodaje Pavlov.

- Ova poseta je u sklopu jedne mnogo šire posete. Reč je o trećoj pokrajini po broju stanovnika u Narodnoj Republici Kini. Njihovi predstavnici ovde borave već mesec dana u borči se pripremaju, igraju više pripremnih utakmica, reč je mlađoj selekciji ispod 20 godina. Kako oni kažu došli suu Srbiju da nauče, odnosno usavrše njihov model igranja fudbala i drago mi je što je jedna od tačaka Pančevo. Na takav način uvažavaju sportski kvalitet koji naši klubovi ovde imaju – rekao je Saša Pavlov, gradonačelnik.

Predstavnici kineske reprezentacije koji su se danas sastali sa gradonačelnikom Pavlovom kažu da su veoma srećni što su u Pančevu i da su oduševljeni su našim gradom.

-Čuo sam od gradonačelnika da u Pančevu živi dosta Kineza i voleo bih da ih vidim sutra na utakmici i da zajedno navijaju i za "Železničar" i za Tjendjin. Rezultat utakmice će biti u drugom planu – kazao je Qiao Shi Biao, direktor fudbalskog saveza Tjecina.

Iako je utakmica Železničar Tjecin prijateljskog karaktera iz FK "Železničara" pozivaju sve navijače da dodju u subotu i navijaju za naš tim.

- Pančevački i kineski klub igraće u subotu 22. aprila prijateljsku utakmicu u našem gradu na Sportskom centru. Početak utakmice je u 16 časova – dodao je Zoran Naunković, FK "Železničar".

Prijem kod gradonačelnika Pančeva Saše Pavlova povom posete fudbalera iz kineskog grada Tjencin gradu Pančevu i saradnje sa pančevačkim FK "Železničar", upriličen je danas.U kineskoj delegaciji bili su i predstavnici kluba i sportskog saveza cele regije Tjencin, koji su kineski superligaši. Pančevački i kineski klub igraće u subotu 22. aprila prijateljsku utakmicu u našem gradu na Sportskom centru. Nakon sastanka, predviđen je i obilazak hale na Strelištu i balon hale i terena.