Dijabetološka ambulanta na ORL odeljenju

PANČEVO, 13. decembar 2017. (TV Pančevo) – Zbog rekonstrukcije Internog odeljenja Opšte bolnice, jedna ambulanta ORL ustupljena je pacijentima koji se leče od dijabeta. Iako rade na skučenom prostoru, lekari specijalisti primaju isti broj pacijenata, a i broj operacija ostao je isti na Odeljenju za uho, grlo, nos.

Jedan od razloga gužvi u Specijalističkom centru Opšte bolnice je što se radi istim kapacitetom, ali na skučenom prostoru, jer je u toku rekonstrukcija Internističkog bloka. Zato lekari specijalisti za uho, grlo, nos isti broj pacijenata primaju u samo dve ambulante jer su jednu morali da ustupe.

- Mislim da je krajnje vreme bilo da se nešto preduzme sa Internističkim odeljenjem. Kada je takva situacija, svi moraju podneti neki teret. Mi smo ustupili jednu ambulantu za dijebetološku ambulantu. Sada radimo isti posao, ali u skučenim uslovima. Rade samo dve ambulante u manjem prostoru, ali to je teret koji ćemo podneti radi dugoročno boljih uslova. Broj pacijenata je isti, malo veće gužve, ali apelovao bih na primarnu zdravstvenu zaštitu da pacijente koji se mogu zbrinuti u primarnoj zdravstvenoj zaštiti pokušaju tamo da leče, kako nam ne bi pravili dodatne gužve, jer su hodnici i čekaonice male - to je zajednički hodnik neurološke, dijabetološke i ORL ambulante - kaže dr Veljko Božić, načelnik ORL odeljenja.

Takođe, na samom ORL odeljenju gde se rade operacije, jedna soba je ustupljena tehničkoj službi bolnice, ali program operacije nije smanjen - radi se istim kapacitetom, samo je broj kreveta preraspodeljen po ostalim sobama.