Borilački spektakl u vršačkom "Milenijumu"

PANČEVO, 19. mart 2017. (TV Pančevo) - Jedanaesti po redu "Kombat čelendž" u organizaciji Udruženja sportista i ljubitelja sporta “Srpska Sparta” održan je sinoć u krcatoj vršačkoj hali Milenijum. Svi pančevački takmičari pobedili su svoje protivnike. Početak turnira kasnio je sat vremena zbog lažne dojave o postavljenoj bombi u hali Milenijum. Očigledno da je u pitanju bio neuspeli pokušaj sabotaže turnira.

Krcata hala Milenijum. Kako kažu oni koji prate ovaj sport, najposećeniji MMA turnir u Srbiji ikada. Pravi spektal borilačkih veština pred velikim brojem gledalaca, ministra Vanje Udovičića, visokih sportskih zvaničnika,funkcionera lokalnih samouprava celog Južnog Banata i Srpske napredne stranke i ljudi iz privrednog i društvenog života Srbije. Gledaoci su uživali u 12 mečeva od kojih je 11 bilo u MMA kategoriji i jedan u disciplini K1. Svi pančevački takmičari pobedili su svoje protivnike. Ognjen Dragojerac pobedio je u disciplini K1 svog protivnika Selvira Žilea. Svoje rivale u MMA borbama uglavnom veoma brzo i tehničkim nokautima pobedili su Vladimir Jovanović Maradona - Muhameda Mehmića,zatim Marko Radaković - Blažu Dardova, Dalibor Milutinović - Nemanju Kalpačinu ,Krsto Bukumirić - Borčeta Talevskog i Aleksandar Terzić – Slobodana Vukića.

- Pre svega zelim da se zahvalim svima koji su došli i napunili halu Milenijum. Posebno želim da se zahvalim svom protivniku na čvrstoj i teškoj borbi. Zahvaljujem se i svojim trenerima, predstavnicim Srpske sparte, svim drugarima iz tog kluba i Marku Radakoviću iz MMA Akademije, koji su mi pomogli da se spremim za ovaj meč, i da ostvarim pobedu - rekao je Ognjen Dragojerac.

- Želim sve da vas pozdravim. Rećiću samo jedno, četiri protivnika su mi otkazala meč. Dečko je došao sam i prihvatio da radi borbu samnom. Pozdrav za moje braću hrvate i pozdrav za Srpsku spartu. To su ljud koji su mi pomagali oko priprema. Da nije njih, verovatno ne bi bilo ni ove pobede. Volim svoju ćerkicu najviše na svetu i ovu borbu posvećujem njoj - istakao je Vladimir Jovanović - Maradona.

- Ovu borbu posvećujem jednom mom dobrom prijatelju, jednom velikom borcu i još većem čoveku, Bojanu Gostiću, mom Bokiju, koji večeras nažalost nije sa nama jer je nažalost izgubio svoju poslednju borbu. Izgubili smo velikog čoveka. Neka mu je večna slava - objasnio je Marko Radaković.

- Ovo sam i očekivao. Više nisam onaj od pre par godina. Spreman sam, hladan sam dole, mogu da se snađem i to je to. Zahvaljujem vam što ste došli u ovolikom broju, da pomognemo toj porodici. To je večeras najbitnije. Hvala vam puno, hvala CDS timu i hvala Srpskoj sparti - kazao je Dalibor Milutinović.

- Da nije CDS-a ne bih ni bio ovde i ne bih ostvario ovu pobedu. Treneri iz Pančeva su uz mene, i bez mojih drugara i naravno devojke, ne bi uspoelo ovo što sam zamislio - rekao je Krsto Bukumirić.

- Hvala vam što ste došli i uveličali ovaj spektakl. Hvala mom MMA klubu „Dušan silni“, hvala Srpskoj sparti na ovoj organizaciji - istakao je Aleksandar Terzić.

Ovaj turnir je humanitarnog karaktera jer je deo prihoda od prodatih ulaznica namenjen za pomoć porodici Ristić iz Omoljice.

- Zahvalio bih se svima koji su nam pomogli u organizaciji ove sportske manifestacije koja ima humanitarni karakter. Veoma sam zadovoljan i ponosan na ove momke koji su se ovde borili za porodicu Ristić. Ponosan sam na sve ono što radimo ovih godina, i nastavićemo tako da radimo. Mislim da treba svi da se uključe i pomažu ljudima kojima je potrebna pomoć - rekao je Zoran Stavrevski, počasni predsednik „Srpske Sparte“.

- Srpska Sparta“ je postala sinonim za dobru organizaciju. Kako kulturnih, kako tradicionalnih, tako i sportskih manifestacija sa humanitarnim karakterom. To mi radimo već 11 godina. Zahvaljujem se svima, Pančevu i Vršcu, na pomoći u organizaciji ovako velikog spektakla. Ovo je stvarno bilo impozantno. Zahvaljujem se svim borcima koji nisu štedeli ni snagu, ni hrabrost, da bi pomogli jednu ovakvu manifestaciju, da uspe, i da uputimo humanitarnu pomoć, onako kako radimo već 11 godina – rekao je Zoran Rajačić, predsednik „Srpske Sparte“.

Početak turnira je kasnio sat vremena zbog lažne dojave o postavljenoj bombi u hali Milenijum. Očigledno je u pitanju bio neuspeli pokušaj sabotaže turnira.