Bivši Ligaši formiraju odborničku grupu! A, šta bi sa etičkim kodeksom?

PANČEVO, 15. novembar 2017. (TV Pančevo) – Petorica odbornika Skupštine Grada Pančeva najavilo je formiranje odborničke grupe “Za naše Pančevo”. Sednica Skupštine grada zakazana je za petak 17. novembar od kada će odbornici Vladan Keljević, Pavle Đukić, Denko Tončev, Oliver Petković i Jovica Petrovački nastupati kao grupa “Za naše Pančevo”.

Na gradskim izborima prošle godine ovi odbornici izabrani su sa liste Lige socijaldemokrata Vojvodine. A za vreme predsedničkih izbora 2017. godine podržali su Sašu Jankovića.

Posle propasti Saše Jankovića, ovi odbornici istupili su iz LSV, a nedavno, bar po onome što je objavljeno u medijima, Jovica Petrovački i Pavle Đukić postali su članovi novoformiranog odbora Nove stranke u Pančevu.

Priče i navodno „tvrdi“ stavovi sada već nekadašnjih Ligaša o uvođenju etičkog kodeksa za odbornike „pali su u vodu“ krajem maja na sednici gradske skupštine. Nekada ne tako davno.....

“ Predlažem da se uvede tačka dnevnog reda o etičkom kodeksu. Podsetiću vas sve, posebno one koji su pročitani na početku sednice, a ima ih još dosta koji su činili isto, a to je da su promenili stranku kad nije izborna kampanja i sa sobom poneli mandate, etički kodeks znači da svako ko se odluči za takav čin ima obavezu da javno kaže za ovom govornicom između ostalog zašto je u kampanji propagirao jednu politiku, a sada će drugu” govorio je nekada Vladan Keljević.

To su govorili i Pavle Đukić, Oliver Petković.... U petak 17. novembra na narednoj sednici Skupštine Grada nekadašnji Ligaši formiraju odborničku grupu “Za naše Pančevo”. Da li to znači da Nova stranka Zorana Živkovića ulazi na mala vrata u lokalni parlament?

Javnost je i dalje ostala uskraćena za odgovor na pitanja koja je upravo Vladan Keljević postavljao sa skupštinske govornice, odnosno zbog čega, kako je tada govorio, “kada nema političke kampanje” odbornici menjaju partije. Kao što vidimo sada bivši odbornici Lige osim Sonje Radivojev “odneli su sa sobom svoje mandate”.

Sve je počelo napuštanjem Marinike Tepić LSV-a čime je ova partija u Skupštini Srbije ostala bez poslaničkog mandata. Za Tepićevu, sada visoku funkcionerku Nove stranke Zorana Živkovića nije čudno što je napustila Čanka, jer je to isto ko malo bolje pamti političku scenu u Srbiji uradila i LDP-u odnosno Čedomiru Jovanoviću.

E tu se postavlja još jedno pitanje o principijelnosti odbornika nekadašnjeg gradskog odbora LSV-a. Zbog čega su obmanuli svoje glasače i nisu javno saopštili da podržavaju Sašu Jankovića, a ne svog predsedničkog kandidata.

Gde je sada etički kodeks? Ovde nema ni govora o etičkim kodeksima, interesima građana već želje za foteljama, vlašću i verovatno političkom odmazdom. Građani su to odavno prepoznali i sigurno će opet kada budu imali prilike da izlaze na birališta, jer više nema laži koje oni mogu da smisle, podvale ili sakriju, pošto je politika ostataka nekadašnjeg DOS-a u Srbiji odavno izgubila svaku podršku.