Besplatni udžbenici za romsku decu

PANČEVO, 13. avgust 2017. (TV Pančevo) – Sva romska deca u Pančevu imaće obezbeđene udžbenike. U budžetu za tu namenu izdvojeno je tri miliona i šesto hiljada dinara, a do sada je nabavljeno udžbenika u vrednosti od dva miliona i 360 hiljada dinara. Takođe, ove godine, 200 vrlo dobrih i odličnih đaka romske nacionalnosti Grad će nagraditi sa po 4.000 dinara, a ukupno je za to izdvojeno 790 miliona dinara.

U okviru lokalnog akcionog plana za društvenu integraciju Roma, sva romska deca imaće obezbeđene udžbenike od Grada. Za nabavku udžbenika u budžetu je izdvojeno tri miliona i šesto hiljada dinara, a do sada je nabavljeno udžbenika u vrednosti od dva miliona i 360 hiljada dinara, kaže Milenko Čučković, gradski većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

- Grad ima praksu da nagradi učenike romske nacionalnosti. To se odnosi na odlične i vrlo dobre učenike i ta sredstva u budžetu su obezbeđena u iznosu od 790 miliona dinara. Prošle godine bilo je ukupno 185 odličnih i vrlo dobrih učenika na osnovu spiskova koji su dobijeni od osnovnih i srednjih škola. Taj broj će ove godine preći 200 učenika. Grad njih nagrađuje sa 4.000 dinara.

Milenko Čučković najavljuje da će biti izdvojeno još sredstava za Predškolsku ustanovu "Dečja radost" kada bude počela školska godina.