Ambasadorka Slovačke otvorila izložbu u Pančevu

PANČEVO, 5. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Ambasadorka Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova otvorila je izložbu "Moj svet slika" Miloslava Dvoraka u pančevačkom Narodnom muzeju. Izložba će biti otvorena do 30. oktobra.

U Narodnom muzeju u Pančevu otvorena je izložba Miloslava Dvoraka "Moj svet slika". Posebna gošća na otvaranju izložbe bila je ambasadorka Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova. Ona je istakla da joj je izuzetno drago što je došla u Pančevo da prisustvuje izložbi ovakvih slika.

Miloslav Dvorak, autor izložbe, kaže da mu je glavna inspiracija njegov život, a slike nastaju brzo, boja se nanosi četkicama, rukama, ali i na druge načine na platno. Kao istaknutom hirurgu često se dešava da slika rukavicama, nalik na one koje koristi u operacionoj sali.

Miroslav Birclin, direktor Narodnog muzeja Pančevo, ističe da ova institucija ima izuzetno dobru saradnju sa ambasadom Slovačke, da je ambasadorka svojim prisustvom ispunila obećanje, koje je dala prilikom prethodne posete Pančevu i Muzeju. Saradnja će se na obostrano zadovoljstvo sigurno nastaviti, uveren je Birclin.

Izložba "Moj svet slika" Miloslava Dvoraka biće otvorena u Narodnom muzeju Pančevo do 30. oktobra.