70 intervencija Hitne pomoći u toku noći

PANČEVO, 17. maj 2018. (TV Pančevo) – U Službi hitne pomoći noćas je bio povećan broj ambulantnih poseta oko 70 sugrađana potražilo pomoć lekara zbog visokog krvnog pritiska, kod dece uporna visoka temperatura i ubodi krpelja.

Zatišje u Službi Hitne pomoći samo je kada je izuzetno loše vreme, svake noći pored intervencija na javnom mestu i transporta van grada u ambulanti je veliki broj pacijenata. Noćas je bilo nešto manje poseta, ali i dalje hronični bolesnici, pre svega srčani, nisu mogli da ni uz pomoć redovne terapije regulišu vrednosti visokog krvnog pritiska.

- Imamo dosta ambulantnih pregleda, noćas za nijansu manje - 44, ali poslednjih dana bilo je i do 70. Uglavnom dolaze deca s visokom temperaturom, koja su već pod terapijom, koju je odredio pedijatar. Imamo i hipertenzivna stanja i već aktuelno ove godine su ujedi krpelja - rekao je dr Zoran Manasijević, načelnik Službe Hitne pomoći.

Treba boraviti u prirodi, ali posle svake šetnje treba se dobro pregledati i utvrditi da li se krpelj negde nije zakačio, često on sam otpadne sa kože posle tuširanja jer se ralicama zakači i lako se otklanja. Važno je da se otkolni na vreme jer ukolko je krpelj zaražen može da prenese lajmsku bolest.