Baner

Žuta lubenica slatka i tražena

PANČEVO, 12. avgust 2017. (TV Pančevo) – Zelena pijaca danas je funkcionisala uobičajeno. Prodavci kažu da su se ove subote najviše prodavali bostan, dinje, paradajz, paprike, breskve, jabuke, šljive i krompir. Bilo je i ponude i kupaca, ali kako kažu prodavci, cene su prilagođene svakome, a za domaće voće kažu da je najjeftinije.

I današnji pijačni dan u Pančevu protekao je kao i svaki drugi. Verovatno zbog lepog vremena veliki broj ljudi se odlučio da danas dođe na Zelenu pijacu. Prodavci na pijaci imaju bogatu ponudu voća i povrća i napominju da su zadovoljni prodajom.

- U ponudi imamo svega. Imamo lubenicu, dinju, paradajz. Što se tiče crvene paprike, uglavnom je druga klasa jer su velike vrućine, pa ne može da se formira normalno. Babura je 60 dinara. Cena paradajza je otišla gore zbog vrućina. Plastenički paradajz je malo kvalitetniji - kaže Stojanka Ančić, prodavačica.

Jasmina Stojadinović na svojoj tezgi ima žute lubenice, koje su, prema njenim rečima, veoma slatke i veoma se dobro prodaju.

- Žuta lubenica potiče iz Holandije. Seme sam videla u katalogu, pa sam naručila. Pre deset godina se među lubenicama slučajno našla i jedna žuta i čoveku što je kupio svidela se, pa došao da traži još. Od tada sam tragala za žutom lubenicom. Onda sam se raspitivala gde mogu da nabavim seme, i uspela sam da naručim. Gajim je, i mogu da kažem da super ide. Prodajem je 70 dinara po kilogramu - kaže Jasmina Stojadinović, prodavačica.

Ove subote bio je bogat izbor cveća i sadnica, tako da oni koji nisu u potpunosti ulepšali svoje balkone, imali su mogućnost da to urade ovog vikenda.