Zoran Đorđević i Arne Sanes Bjornstad posetili Tehnomarket u Pančevu

PANČEVO, 30. april 2018. (TV Pančevo) - U okviru projekta „Reci NE radu na crno“, kompaniju Tehnomarket u Pančevu posetili su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i Ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjernstad. Događaju su prisustvovali načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i direktor Inspektorata za rad Stevan Đurović.

U okviru kampanje“Reci NE radu na crno”, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević i Arne Sanes Bjornstad, ambasador Kraljevine Norveške u Republici Srbiji, posetili su porodičnu kompaniju Tehnomarket u Pančevu koja je pozitivan primer poslovne prakse i brige o zaposlenima.

Ministar Đorđević podsetio je da, u okviru borbe protiv sive ekonomije, mala i srednja preduzeća imaju mogućnost učešća na konkursima Fonda za razvoj Srbije i naglasio da Vlada Srbije od ove godine posebno nastoji da pomogne početnicima.

Ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji, pozdravio je nastojanja Vlade Srbije i resornog Ministarstva u motivaciji građana da aktivno učestvuju u borbi za prava radnika.

Sa ministrom Đorđevićem i Ambasadorom Norveške, u poseti proizvodnom pogonu Tehnomarketa bili su i načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar, direktor Inspektorata za rad Stevan Đurović i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov. Gradonačelnik je izrazio uverenje da će primer Tehnomarketa da slede i druge kompanije, kako bi se rešio problem sive ekonomije.

Miroljub Kršanin, najuspešniji privrednik Vojvodine za 2017. godinu podržao je kampanju “Reci NE radu na crno”.

Kampanju “Reci NE radu na crno” čiji je cilj borba protiv sive ekonomije sprovodi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uz podršku Vlade Srbije i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.