Završetak prve faze Potamiškog kolektora

PANČEVO, 28. maj 2018. (TV Pančevo) – Od prošle godine krenula je velika investicija - izgradnja potamiškog kolektora, koji je dužine preko 8 kilometara tačnije od raskrsnice Jabuka - Kačarevo do Luke Dunav. Prva faza je ugovorena prošle godine, gradnja je krenula a radovi će biti završeni za manje od dva meseca. Vrednost investicije je oko 270 miliona dinara.

Prva faza investicije je od raskrsnice Jabuka - Kačarevo do Knićaninove ulice u dužini od 3700 metara. Prema rečima Aleksandra Radulovića, direktora JKP-a „Vodovod i kanalizacija“ ova velika investicija će pružiti mogućnost da se aktivira severna poslovna zona i da krene sa radom izgradnja objekata u toj zoni i dodaje da je druga faza trenutno u procesu javne nabavke

- Trenutno je druga faza u procesu javne nabavke. Sredstva je delimično odobrila pokrajina a ostatak je finansirao grad. Očekujemo da druga faza, koja ide od Crvenog magacina do Luke Dunav bude ove godine ugovorena i završena. Vrednost druge faze sa porezon je oko 180 miliona dinara. Paralelno sa tim ugovaramo i izgradnju vodovoda duž Jabučkog puta, koji treba da obezbedi vodu za piće građanima sa obe strane - izjavio je Aleksandar Radulović, direktor JKP "Vodovod i kanalizacija".

Radulović je istakako da jedna od značajnijih investicija je i izgradnja kanalizacije u Pelisterkom proseku u vrednosti od 8 miliona dinara.

- Dužina mreže je oko 300 metara. Na taj način će građani u Pelisterskom proseku imati priliku da se priključe na kanalizaciju. Izgradnju vodovodne mreže u Pelisterskom proseku investira Vodovod. Na ovaj način će Pelisterski prosek dobiti i vodu za piće i kanalizacionu mrežu u roku od narednih 4-5 meseci.

U planu je i vodosnabdevanje drugog dela Kudeljarskog nasipa ali i izgradnja kanalizacije duž Novoseljanskog puta. Radulović je objasnio da očekuje da se projekat završi do septembra, kako bi mogli da krenu u izgradnju.