Žalba odlaže rekonstrukciju Internog, rešenje stiže za mesec dana

PANČEVO, 9. avgust 2017. (TV Pančevo) – Zbog žalbe jednog od ponuđača koji se javio na tender za rekonstrukciju Internog odeljenja bolnice u Pančevu, još uvek nije izabran izvođač i nisu započeti radovi. Slobodan Ovuka, direkor Opšte bolnice u Pančevu rekao je da očekuje da će republička komisija za javne nabavke u narednih mesec dana doneti konačnu odluku.

Opšta bolnica Pančevo je ovlastila pokrajinsku Upravu za kapitalna ulaganja da sprovede tender za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na renoviranju Internog odeljenja. Na raspisani tender stigle su dve ponude. Komisija je izabrala jednu, ali se na tu odluku žalio drugi ponuđač, kaže dr Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice Pančevo. Žalba je upućena republičkoj Komisiji za javne nabavke. U ovom postupku republička Komisija može da donese tri odluke, može da prihvati žalbu, mogu da potvrde odluku Uprave za kapitalna ulaganja ili da ponište ceo postupak i vrate ga na početak.

- Svi mi koji participiramo u vlasti, želimo da bude po Zakonu. Da li nam odgovara? Pa i ne. Voleo bih da smo već počeli da radimo Interno, ali ovo je jasna poruka da nema nameštanja tendera, poslova od strane SNS i vlasti. Svakako da nam je u interesu da bude sproveden tender po Zakonu, a kada će to biti ne mogu precizno da kažem - rekao je dr Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice Pančevo:

Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja obezbedila 500 miliona dinara za rekonstrukciju i adaptaciju Internog odeljenja bolnice u Pančevu.

- To stoji i nema sumnje da će biti realizovano na pravi način. Bili smo svedoci prethodnih vlasti i vremena, kada tenderi nisu ni postojali, ili nisu „padali“ jer su bili namešteni u startu. Ovo je situacija kada je tržište otvoreno. Veliki posao je u pitanju. Tako da shvatam i te firme koje učestvuju na tom tenderu da žele da dobiju taj posao - objašnjava dr Ovuka.

&feature=youtu.be

Procenjena vrednost radova na rekonstrukciji Internog odeljenja Opšte bolnice u Pančevu je oko 500 miliona dinara, što je skoro 4 miliona eura. Nije malo za onog ko će dobiti posao, ali što je još važnije je da se zadovolji zakonska procedura, kaže dr Ovuka. Kako je kazao, očekuje da će republička Komisija za javne nabavke konačnu odluku doneti u narednih mesec dana.