Vrtić u vatrogasnom domu

PANČEVO, 14. jul 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće odlučilo je da kod Uprave za kapitalna ulaganja konkuriše za sredstva za rekonstrukciju Vatrogasnog doma u Ivanovu, i za njegovo preuređenje u vrtić. Za radove je potrebno oko 8 miliona dinara, a Grad će za tu namenu izdvojiti oko milion i 600 hiljada dinara.

Na konkurs Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti predškolskog obrazovanja, sve škole koje imaju predškolsko obrazovanje, kao i ustanova „Dečja radost“, mogle su da konkurišu. Jedina koja je to učinila je OŠ „Moše Pijade“ iz Ivanova.

- Ukupan budžet projekta iznosi osam miliona 268 hiljada 319 dinara sa PDV-om, a Grad iz budžeta treba da izdvoji 1.653.000. Ono što je predviđeno ovim projektom jeste da se objekat Vatrogasnog doma u Ivanovu ovom rekonstrukcijom pretvori u vrtić – izjavila je Tatjana Božić.

Većnici su usvojili i finansijske izveštaje za prošlu godinu Javnog preduzeća „Direkcija“ i Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, kao i šetsomesečni Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada Pančeva.