Vodovod na Starom Tamišu za tri meseca

PANČEVO, 14. decembar 2017. (TV Pančevo) – U toku su radovi na igradnji vodovodne mreže na Starom Tamišu. Do sada je izgrađeno oko 500 metara od predviđenih 3 kilometra. Nova vodovodna mreža biće priključena na magistralni vodovod Pančevo–Dolovo, tako da će i stanovnici ovog naselja dobiti zdravu vodu za piće. Građani koji su zainteresovani za priključenje na novu mrežu, moći će to da urade nakon što svi radovi na izgradnji mreže budu završeni.

Radovi na izgradnji nove vodovodne mreže u naselju Stari Tamiš, započeti su pre 15. dana. Planirana je izgradnja oko 3 kilometra mreže u naselju Oraha i Kestena, kao i u tri ulice koje imaju staru vodovodnu mrežu, kaže Dušan Kračunov, rukovodilac sektora vodovoda u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

- Ono što je urađeno je glavni cevovovod od mesta priključenja na magistralni vodovod Pančevo-Dolovo do poslednje ulice gde će biti izgrađena vodovodna mreža. To znači da je urađeno oko 500 metara do sada. Na taj način naselje Stari Tamiš dobiće ispravnu vodu iz Pančeva. Kada se završe svi radovi krenuće se sa izgradnjom vodovodnih priključaka. To znači da će svi građani dobiti nove vodovodne priključke, rekao je Kračunov.

U postojećoj, staroj vodovodnoj mreži koju ima naselje Stari Tamiš, je voda iz bunara koji su kopani na poljoprovrednom dobru koje se nalazi u neposrednoj blizini. Kada radovi budu završeni građani će moći i da se prijavljuju za priključenje na novu mrežu, kaže Kračunov.

- Ostalo je da se urade još te tri ulice i da se uradi vodovod u satarom radničkom naselju Kesten i Orah. Građani će se prijavljivati za priključak na novu vodovodnu mrežu kada svi radovi budu gotovi, početkom 2018. godine, izjavio je Kračunov.

Vrednost ugovorenih radova na izgradnji 3 kilometra vodovodne mreže je oko 15 miliona dinara. Rok za završetak radova je tri meseca, odnosno kraj februara. Pošto se ulazi u zimski period, postoji mogućnost da zbog hladnog vremena radovi budu privremeno obustavljeni, da bi, čim vreme to dozvoli, bili nastavljeni, kaže Kračunov.