Vitman: Pančevo - dobro mesto za ulaganje

PANČEVO, 24. januar 2018. (TV Pančevo) – Grad Pančevo je kod Uprave za kapitalna ulaganja konkurisao sa 4 projekta čija je ukupna vrednost više od 300 miliona dinara. Najznačjaniji su projekti koji omogućavaju završetak Severne poslovne zone i početak izgradnje II faze potamiškog kolektora. Pokrajina porepoznaje Pančevo kao dobro mesto ulaganje i zobg toga se očekuje da će Pokrajina podržati ove projekte, kazala je za Maja Vitman, gradska menadžerka.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je početkom januara raspisala 6 javnih poziva za finansiranje i sufinansiranje projekata iz različitih oblasti. Lokalne samouprave su na svaki od ovih poziva mogle da se jave sa po jednim projektom. Pančevo konkuriše sa 4 projekta, od kojih se dva izdvajaju, koji su i deo Plana kapitalnih investicija za period od 2018 do 2020. godine. Jedan je završetak radova u Severnoj poslovnoj zoni, a drugi projekat je izgradnja II faze potamiškog kolektora.

- Pokrajina je prepoznala Pančevo kao dobr mesto za ulaganje sredstava. I do sada kada smo konkurisali bili smo dopbro ocenjeni za dostavljanje dokumentacije. Grad Pančevo je napravio veliki iskorak sa ozbiljnošću ako posmatramo pitanje projekata i prioriteta kako su poređani. Ova sredstva, ukoliko budemo dobili za završetek Severne poslovne zone, onda ne bismo išli na kreditno zaduženje - rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Pokrajina je tokom prošle godine odobrila gradu sredstva za nastavak izgradnje Ulice 7. nova, koja se nalazi u Severnoj poslovnoj zoni.

- Tender na osnovu sredstva koje smo dobili od Uprave za kapitalna ulaganja za III fazu 7. nove je završen. Uskoro če biti potpisan Ugovor i izvođač uveden u posao. Nadamo se da će nam Uprava izaći u susret kako bi smo mogli da završimo celokupnu Severnu poslovnu zonu i odbriti nam sredstva za izvođšenje radova na Crepajskom putu - kazala je Vitman.

Pojačano održavanje Ulice Žikice Jovanovića Španca u Banatskom Brestovcu je još jedan projekat sa kojim će Grad konkurisati kod Uprave za kapitalna ulaganja. A pošto je Pančevo poznato kao grad sporta u koji se dosta ulaže, konkurisano je i sa projektom izgradnje multifunkcionalnih terena, tribina i postavljanjem rasvete kod hale sportova na Strelištu.

- Vrednost periodičnog održavanja ulice u Banatskom Brestovcu je oko 9 miliona dinara. A dva multifunkcionalna terena, sa tribinama i rasvetom, oko 68 miliona. Definitvno ova vrednost za sport je skoro duplo veća od vrednosti Crepajskog puta, koji treba da se završi u Severnoj poslovnoj zoni. Ukoliko budemo imali podršku, u tom delu, sredstva će biti dobro došla. Ako ne, konkurisaćemo na nekom od narednih javnih poziva i nadamo se da ćemo dobiti - navodi Vitman.

Osnovni uslov da bi se konkurisalo na javnim pozivima je da postoje kvalitetni projekti. Zbog toga je tokom prošle, ali i ove godine težište na izradi projekata koji moraju da budu urađeni prema gradskim prioritetima, ali i vrlo kvalitetni, kako bi se sa njima konkurisalo, zaključila je Vitman.