Više ne duva u Koronarnoj jedinici Internog odeljenja

PANČEVO, 11. novembar 2013. (TV Pančevo) – Donacije Internom odeljenju u Bolnici u Pančevu se nastavalju. Zahvaljujući pomoći firmi „Veka”, „Marplasta” i „Pavle”, prozori u Koronarnoj jedinici ovog odeljenja neće više ispadati iz ragstova. Zamenjeni su svi prozori.

Firma „Veka”, to jest predstavništvo ove nemačke firme iz Beograda, kao i pančevački „Marplast“ i „Pavle“ udružili su snage, pa su posle više decenija promenjeni prozori u Koronarnoj jedinici Internog odeljenja.

- Čast mi je što u ime firme „Veka”, koja je renomirani proizvođač PVC profila, mogu da učestvujem u ovakvoj donaciji, zajedno sa Zoranom Markovićem, čija je firma „Marplast“ i čija je bila i ideja, rekao je Vladimir Tasevski, predstavnik firme „Veka”.

- Motivisalo me je teško vreme, a u teškim vremenima treba pomoći jer ima ljudi kojima je mnogo teže nego nama. Treba ovom gradu na neki način da se odužimo, jer tu živimo i jednom ćemo doći u situaciju da i nama treba pomoć. Pozvao sam predstavnika „Veke”, pošto je iznos bio dosta veliki, zatim firmu „Pavle” i pitao ih za stakla, tako da smo zajedno napravili grupu koja je zamenila osam prozora na Koronarnoj jedinici, rekao je Zoran Marković, „Marplast”.

- Donirali smo stakla novih generacija, niskoemisiona, jer smo hteli da doprinesemo renoviranju Bolnice, rekao je Marko Tmušić, predstavnik firme „Pavle”.

Stari rasklimani i truli prozori su čak ispadali iz ragastova na ovom delu Internog odeljenja, gde su često smešteni najteži boelsnici.

- Promenjeni su kompletno svi prozori na Koronarnoj jedinici, a tu se nalaze najteži pacijenti. Ovde ništa nije renovirano nekoliko decenija, prozori su bili potpuno nefunkcionalni, duvalo je, a prošle zime je jedan prozor pao na glavu našem pacijentu i povredio ga, i to se dešavalo. Ovo je velika donacija i korist za Bolnicu i zahvaljujem donatorima jer će lečenje pacijenata biti u normalnijim uslovima, rekao je dr Novica Đorđević, pomoćnik direktora za Internistički blok.

Zbog postavljanja prozora na Koronarnoj jedinici privremeno su obustavljeni radovi na IV spratu Internog odeljenja, jer bila je potrebna posebna organizacija u smeštaju bolesnika koji se teško pomeraju. Ali radovi na IV spratu se nastavljaju već ove nedelje, pa će biti zamenjena još dva prozora u sobi 408, dok će četiri nova biti postavljena u hodniku.

Komentari 

 
+1 #1 o13 12-11-2013 10:01
Pitam se jesu li uopste i koliku donaciju dali najveci zagadjivaci naseg grada i uzrocnici najtezih bolesti mnogih gradjana Panceva? Normalno rec je o NIS i Petrohemiji koji garde Novi Sad i Beograd a Pancevo zagadjuju.
Citiraj